Venus veckobrev v 45

Hej elever och föräldrar i Venus!

Veckan som gått

Det har verkligen varit en annorlunda vecka på många sätt. Många pedagoger har drabbats av sjukdom och frånvaro och det har inneburit att vissa lektioner blivit inställda eller har ni haft vikarier. Nästa vecka verkar det hålla i sig så och för att få stopp på smittspridningen kommer skolan att vara stängd måndag till onsdag. Måndagen blir en studiedag – ni kommer inte ha några lektioner, medan tisdag och onsdag blir en hemstudiedag med digital distansundervisning. De elever som varit i skolan idag har tagit med sig material hem. Ni som varit frånvarande under veckan kan hämta material i skolan på måndag mellan 10-15. It-pedagog Martin Anmark finns här och kan öppna upp för er.

Under veckan som gått har vi under mentorstimmen tittat på en dokumentär om det amerikanska valet vilket Fredrik sedan jobbat vidare med tillsammans med er under so-lektionerna. I övrigt har det varit mycket annat på gång t ex har ni haft kemisäkerhetsprov, en del har haft franskaprov och i matten har ni fått tillbaka era prov om tal-och taluppfattning och vi har startat upp ett nytt område i matten – Geometri. På den lokala planeringen kan ni läsa vad vi kommer att jobba med inom området. Vi påbörjade under veckan med enhetsomvandlingar av längd-, vikt och volymenheter. Vi pratade också om viktiga begrepp såsom storhet, enhet och prefix och hur de senare kan hjälpa oss vid omvandlingar och vad vi stöter på för prefix i vår vardag t ex kWh, GB osv. I slutet av nästa vecka kommer vi att ha en kunskapskoll (test) på enhetsomvandlingar. Ett ypperligt sätt att träna på vikt- och volymenheter är att baka och laga mat efter recept. Så varför inte ta tillfället i akt och träna på dessa enheter praktiskt under helgen.

Veckan som kommer

  • Studiedag måndag 9/11 – eleverna lediga
  • Hemstudiedag – distansundervisning tisdag-onsdag 10-11/11

För att på bästa sätt klara av distansundervisning och hänga med på vad som händer måste du som elev se till att följa ditt ordinarie schema, men hemifrån. Det kommer gå till som vanligt egentligen med den skillnaden att du sitter hemma och vi sitter hemma – men ses över en skärm.  Alla lektioner ligger i Classroom, med länk i schoolsoft. Där finns även länkar till möten som vi har digitalt. Det är alltså superviktigt att du alltid går in i rätt “klassrum” under rätt tid, dvs den tid du skulle haft lektionen i skolan. Det kommer innebära att ansvaret för att göra rätt saker i rätt tid, nu ligger på dig som elev. Vi finns naturligtvis där och stöttar så mycket vi kan! Tänk på att det är viktigt att du lämnar in uppgifter i classroom som ska lämnas in där och att du när du kommer tillbaka till skolan behöver lämna in sådant som ska lämnas in fysiskt t ex mattehäften.

  •  Vanlig skoldag på skolan torsdag-fredag 12-13/11 (om ingen ny information kommer ut).

Övrigt

Ni har säkert följt folkhälsomyndigheten ändrade rekommendationer vid symptom och sjukdom. Det är viktigt att ni håller er uppdaterade och tar del av den information som ges på Schoolsoft.

Ha en fin helg!

Ta hand om er och tänk på att hålla avstånd! 

/Team Venus