Venus veckobrev v 45

img_0508

Hej Venusar!

Välkomna tillbaka efter höstlovet! Hoppas ni har haft det fint och hunnit vila ut ordentligt.

Veckan som varit

Den här veckan har präglats av snökaos och inställda lektioner. Ibland ställer naturens krafter till det!

I måndags på mentorstimmen påminde vi om de rådande Ipadreglerna. Vi arbetade med IUP:erna där varje elev fick fundera över nya mål för resten av terminen.

Venus röd var på Livskunskap och pratade bl a om utanförskap, kamratskap och vad som är okej att säga till varandra på sociala medier. Det var spännande att höra allas kloka tankar och funderingar.

I onsdags var Venus grön på konsthallen i Gustavsberg. Vi tittade på den fina utställningen och fick sen arbeta i konsthallens egen skaparverkstad. Bilder från dagens workshop:

img_0014                           img_0022

img_0008

I torsdags var det väldigt få elever här på skolan pga snökaoset.

Veckan som kommer

På måndag– är det klassråd där vi bl a kommer prata om förra veckans matråd.

På onsdag– ska Venus röd på en workshop i Gustavsbergs konsthall. Vi samlas utanför kl 8.50, se till att komma i tid. Mia är med er. Därefter åker ni tillbaka till skolan och äter lunch och återgår till ordinarie lektioner. Läs mer om workshopen nedan.

Samtida konsthantverk – skapa själv Välkomna till Gustavsbergs konsthall!

Utifrån pågående utställning arbetar vi med teman kring material, konstnärliga uttryckssätt och rumsligheter. Vi undersöker samtida konsthant- verk genom samtal och praktiskt arbete. Hur kan vi använda en konstnärlig process för att lära oss om omvärlden? Vad har olika material för egenskaper? Hur tolkar vi konstverk och varför tycker vi ibland olika?
Stora som små frågeställningar får ta plats under ert besök hos oss och målsättningen är att ge eleverna en positiv upplevelse av samtida konst- hantverk och nya verktyg att uttrycka sig med. Tillsammans skapar vi ett besök som ska vara givande för alla, oberoende av tidigare kunskaper och erfarenheter.

På fredag kommer Tobias Rawet och föreläser om förintelsen. Föreläsningen är endast för Merkurius och Solen. Vi meddelar senare på schoolsoft vad som gäller för Venus denna dag.

Hoppas ni får en fin helg

Hälsningar mentorerna i Venus

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']