Venus veckobrev v.46

Hej allesammans!

En speciell vecka

Det har varit en speciell vecka på många sätt! Först av allt måste vi skicka beröm till er alla! Dels alla föräldrar som stöttat och hjälpt till och så klart till er elever! Ni har gjort ett bra jobb med att sadla om till distansundervisning, kul att se!!

Håll er uppdaterade på Schoolsoft om vad som gäller kommande vecka!

Jobb på hemmaplan…

SO

Fokus har kunnat ligga kvar trots distansundervisning, det som ändrats har varit formerna för det vi jobbar med. Vårt flyktingfokus har tagit oss till Amerika och USA har varit ett viktigt fokus. Få har missat valet och detta har varit ett fokus. Nu handlar det om att förstå hur makten fördelas mellan USAs olika institutioner.

Ett annat fokus handlar om att förstå vad det är som gör att andra länder i t ex Mellanamerika är fattiga. Här kommer vi landa i det som kallas sårbara platser och hur detta är en förklaring till fattigdom men även en konsekvens av fattigdom. Orkaner, översvämningar, jordbävningar och mycket mer är det vi kommer studera för att förstå vad som gör platser sårbara.

För att ha möjligheter att jämföra olika sätta att styra i demokratier tittar vi också på hur FN styrs. Utöver det tar vi reda på vad de gör för att hjälpa länder som drabbas av olika katastrofer.

Nästa vecka

Nästa vecka kör vi full fart igen och vi siktar nu på att ta oss till nästa delmål, jullovet. Vi ska jobba för att alla kommer dit med en bra känsla av att saker har gått bra! Då kommer vi kunna njuta mer av lovet och sedan komma tillbaka än starkare!!

Ha en fin helg allesammans!!

/Venusteamet

En kommentar

  • Helena (Vidar) säger:

    Tack för en innovativ och rolig vecka. Lärorik på så många sätt. Heja er alla duktiga pedagoger!

Kommenteringen är stängd.