Venus veckobrev v 47

Hej alla Venusar!

Ännu en vecka är till enda. Snön som med buller och bång kom till oss för några veckor sedan är nu nästan borta. Istället är det nu mörkt när vi kommer och mörkt när vi går. Det är tur vi har er som lyser upp vår tillvaro och nu i helgen kommer även adventsljusen hjälpa oss med det. Idag på morgonen möttes vi av det här fantastiska ljuset på himlen – magiskt!

img_0939

Veckan som varit:

I måndags på mentorstimmen fick eleverna välja museum inför onsdagen (läs nedan) och info om att det finns möjlighet att vara med i luciatåget den 13/12. Det kommer att vara luciaträningar tisdag 29/11 och 6/12 kl 13.30-14.30. Vi fortsatte sedan med att titta på nästa del i serien pluggkoden för att få mer tips och idéer för att förbättra vår studieteknik. Den här gången handlade det om strategier vid läsning. Före-under- och efter läsning. Det innefattar bland annat att avkoda boken, plugga i korta pass, förhöra sig själv, anteckna, göra tankekartor och förbereda en muntlig redovisning. Våra elevrådsrepresentanter var på SAM respektive PUG möten.

I tisdags var kriminolog Maria Dufva här och pratade för hela klassen om förtal och ryktesspridning samt vilka konsekvenser detta kan få såväl för den som utsätts som för den som utsätter andra.

För övrigt är det mycket som händer i de olika ämnena. Vi avslutar just nu arbetsområdet om bråk och procent i matten med ett prov, skriver referat i svenskan, tittar på de inspelade videosen om er själva på engelskan, gör en egen dans på idrotten, analyserar kartor på SO:n och diskuterar olika saker som har med sex och samlevnad att göra på NO:n.

Veckan som kommer: 

Onsdag 29/11 har vi omvärldsdag. Solarna har muntliga Nationella prov och då ska Merkurius och Venus ha Museidagar. Venus kommer att åka till Tekniska muséet och Naturhistoriska muséet. Vi meddelar på schoolsoft vilka som åker vart. Charlotta och Mia samt de andra pedagogerna som ska med möter upp er vid slussens utgång mot Södermalmstorg kl 9.30. Därefter tar ni er tillsammans till respektive museum. Ni kommer att få en uppgift att göra på muséet som ska lämnas in, men även mycket tid till att själva utforska och titta på saker.

Alla ska ha med sig egen matsäck.

De som vill se film på Naturhistoriska ska ta med 50 kr på mentorstimmen på måndag så samlar vi in det.

Kommande viktiga datum

onsdag 30/11 – Omvärldsdagen (museum besök) , heldag för åk7-8
måndag 19/12 – Fadderdag
tisdag 20/12 – Klassens dag
onsdag 21/12 – Klassens dag samt jullunch + Avslutning i kyrkan på kvällen
torsdag 22/12 – måndag 9/1 – Jullov
tisdag 10/1-2017 – Skolstart VT-17

Ha en fin första advent!

blogg

Charlotta, Mia, Annika och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']