Venus veckobrev v 49

Venus

Veckorna bara rusar iväg och det är nu bara 1 1/2 vecka kvar på första terminen i högstadiet. Det är några saker kvar som vi ska hinna med medan andra delar nu börjar bli avslutade…

I NO har ni arbetat med grundläggande kemi och denna vecka avslutades med ett prov i just det. Provet handlade om atomer, molekyler, kemiska reaktioner, föreningar osv.

I svenska har vi jobbat vidare med vår bok ”En sekund i taget”. Under de sista två veckorna har ni varit indelade i grupper för att filmatisera alternativt göra ett radioprogram utifrån en specifik del ur boken. Båda klasserna har fått olika delar vilket kommer göra att vi har en hel bok inspelad. Detta ska vi ta del av senare, att få se/höra era egna skapelser.

I matten är det full fokus på geometri.

Lucia

På måndag firar vi traditionsenligt Lucia på skolan. Vi ses i Amfiteatern (istället för i klassrummet) kl 7:50 vid Amfiteatern för Luciatåg. Vi sitter tillsammans. Se till att ha med er något att sitta på då det förmodligen annars kommer bli lite kallt för rumpan.

Onsdag, skolavslutning v 51

Vi kommer denna dag att åka skridskor tillsammans, vara ute, njuta och bara vara sista skoldagen för året. Kolla runt hemma om ni har några skridskor att antingen använda själ eller låna ut till en kompis om de blivit för små. Vill man inte åka skridskor denna dag är det promenader som gäller, långa härliga i förhopningsvis solskenet 🙂

Trevlig tredje advent

Önska Charlotta, Henrik, Cristin och Marie