Venus veckobrev v 5

Hej alla i Venus!

Äntligen lite ljusare dagar!

Veckan som varit

Vi startade veckan med att på mentorstimmen titta på sista avsnittet av Pluggkoden. “Att plugga utan strategier är som att leta efter en skatt utan skattkarta.” Det säger guldäpplebelönade läraren Martin Fernström som här tillhandahåller enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga. I varje program följer han en elev när denne tillämpar nya strategier, tekniker och tankesätt för att uppnå bättre resultat i skolan. Det är strategier som ska ge eleverna självförtroende och motivation till en roligare och mer givande skolgång, där kunskaper lättare fastnar och stannar kvar. För vårdnadshavare och elever, gå gärna in och kolla på hela serien. Urskola.se och klicka vidare till Pluggkoden. Där hittar ni alla avsnitt som vi har titta på under hösten.

Veckan som kommer

På måndag är det allaktivitetsdag.

Ett stort gäng åker till Romme för en heldag i backen. Vi ses kl 06.00 på Coop Forums parkering, Värmdö marknad. Avresa 06.15. Vi är tillbaka igen ca kl 19.00 på Coop Forums parkering. Mer information kring Romme-resan går att läsa på Schoolsoft.

Fotopromenad på Skansen. Samlas 9.30 vid Slussen där nere där bussarna kommer in. Pedagoger möter er där. Vi åker sen båt till Djurgården. Vi kommer vara på Skansen mellan 10.00- 13.30. Sedan åker vi tillbaka till Slussen och därifrån åker alla hem. OBS!! Medtag egen matsäck. Laddad kamera/mobil. Varma kläder.

Spadag på skolan. Samlas i biblioteket i Storgården kl 8.30. Vi har spa-mys och äter lunch på skolan 11.30. Ca 12.30 fikar vi tillsammans med bakningsgruppen och avslutar 13.00. Om ni vill får ni ta med er egna ansiktsmasker, hårborstar, nagellack och annat man kan ha på en spadag.

Kommande viktiga datum

6/2 Allaktivitetsdag
16/2 Livskunskap, Venus Röd, samling 8.20 Ingarö församlingsgård
22/2 Föräldramöte kl 18-19 föreläsning av Maria Dufva ang sociala medier . Kl 19.15 samlas vi i L2.
v.9: Sportlov

Hoppas ni får en fin helg!

Kram från mentorerna

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']