Venus veckobrev v.50

Hej allesammans!

Vilken vecka vi har haft, igen!

Mentorstid- normer & värden
Det var riktigt mysigt att få umgås en stund med våra fadderbarn under mentorstiden i måndags. Vi bjöd på frukostfika och som vanligt är det kul att se hur bra ni venusar tar hand om era fadderbarn!
Under stunden vi hade tillsammans passade vi på att berätta om vårt arbete om och runt flyktingar. Det blev fina samtal och jag tror att vi har ett helt gäng som kommer följa i våra fotspår längre fram! Fadderbarnen ville förstås bjuda tillbaka så de tog med oss på dans i idrottshallen och de fick de flesta att röra på sig! Kul!

Klassresan – insamlingen
Efter smygstarten förrförra helgen har Venus nu kickat igång insamlingen med målet satt för hösten 2019. Nu är det saffran som gäller och vi passar på att tacka pappa Vincent, som engagerat sig i detta! Lycka till allesammans!

SO
Så var det det där med SO. Vi har haft lite att stå i på sistone. Vi kan ta det från början.
6 Besök har vi haft. Eller ska vi säga sex fantastiska möten! Vi är otroligt tacksamma för alla som kommit till oss! Detta har gjort att vi fått ta del om erfarenheter som sträcker sig från Sydsudans flyktingläger, Kenyas entreprenörer, till shower för flyktingar i Grekland och erfarenheter av  mottagande av nyanlända här på Värmdö.
Riktigt roligt har det varit att klasserna också fått så mycket beröm av våra gäster, för sitt fokus, sina kunskaper, sina frågor och för sitt engagemang!

 

Utifrån dessa fantastiska möten har vi nu i grupper tagit oss an uppgiften att skapa en utställning. Den ska visa vad det kan innebära att vara på flykt. Hur det är att engagerar sig och försöka hjälpa dessa människor. Den ska även visa på möjligheter som alla har att hjälpa till. Ja, allt detta hoppas vi kunna visa för så många som möjligt och förhoppningsvis någonstans nära dig inom kort!


På avslutningen kommer vi passa på att ha en ny insamling till vår vänskola Jambo toto. Där synliggör vi skolan så alla kan få chansen att vara med och stötta!

Lucia
13 december bjuder traditionsenligt på Luciatåg på Lemshaga. Inramningen kunde inte ha varit bättre och på plats kunde vi njuta av årets upplaga! Flera fina inslag höjde stämningen, men kanske var Venus bidrag en av höjdpunkterna…?

Skridskor 19/12
Vi har lyckats ordna så att båda klasserna får chansen att umgås denna morgon. Se mer info i Schoolsoft!

Ingen läxa i HK för Venus röd hälsar Ann!

Avslutning 21/12 – fackeltåg

Vi har ordinarie tider denna skoldag och sedan samlas vi i Hamnen (vårdcentralen) för traditionsenligt fackeltåg kl 18.00.
Härifrån tågar vi till kyrkan och avslutningen börjar 18.30-19.15.
Varmt välkomna alla föräldrar!

Skolstart igen 8/1, en helt vanlig dag i skolan!

Ha en fin tredje advent allesammans!

/Venusteamet

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']