Venus veckobrev v 50

Hej alla fina Venusar!

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

julgran-28160

Tänk att vi snart har gått en hel termin i Ladan och att det snart är dags för ett välförtjänt jullov! Men innan dess ska vi ha några mysiga dagar tillsammans med olika aktiviteter.

Veckan som varit

I måndags började vi i vanlig ordning med en mentorstimme med lite info om praktiska saker som händer framöver, därefter mös vi till årets julkalender. Mysig start på dagen!

På tisdagen fick vi än en gång njuta av Lemshagas fina luciatåg. Sedan bjöds det på lite fika innan vi återgick till ordinarie lektioner.

 

img_0857                           img_0856lucia-2

 

Resten av veckan har ägnats åt att avsluta olika saker i olika ämnen.  I matten gjorde vi tvärtom och startade upp nytt sista veckan. Vi kommer att jobba med Statistik som nästkommande arbetsområde. Vi har stämt av vad vi redan vet och vad vi undrar samt börjat titta på tabeller och skapat tabeller. Nu tar vi en paus och fortsätter igen nästa termin.

Veckan som kommer

Måndag 19/12. Fadderdag tillsammans med Uranus. Vi kommer att spela spel, leka och pyssla tillsammans. Vi samlas kl 9.00 i bildsalen. Därefter äter vi lunch tillsammans med fadderbarnen och därefter avslutar vi dagen runt 12. OBS! Glöm inte ta med något spel om ni har det därhemma! Glöm heller inte ta med 65 kr för Tom Tits och lämna till någon av oss mentorer. 

Tisdag 20/12. Klassens dag. Vi kommer att åka till Tom Tits tillsammans hela Venus och ha en mysig och spännande dag tillsammans.  Vi ses på Slussen kl. 8.50 utanför spärrarna. Därefter tar vi oss gemensamt till Tom Tits.  Vi kommer att åka hem från Södertälje vid 14-tiden. Du behöver ta med matsäck och ev lite fika. Man får även ta med 50kr till fika. Vi överväger att samla in mobiler under själva vistelsen på Tom Tits, vi hoppas att ni samtycker.

Onsdag 21/12. Ladans dag: Ni som har valt skridskor samlas på Ekvallen kl 9.15. Ni tar er sedan tillbaka till skolan med buss 11.44 ,för att äta det fantastiska julbordet kl 12.30. Ni som har valt pyssel samlas i hjärtat kl 9 där vi delas in i grupper. ( julbord kl 12.30). Efter julbordet samlas vi i Ladan för en kort återsamling. På kvällen träffas vi igen kl 18 utanför vårdcentralen där vi traditionsenligt går i fackeltåg till vår julavslutning i kyrkan . Avslutningen börjar 18.30.

Kommande datum

måndag 19/12 – Fadderdag
tisdag 20/12 – Klassens dag
onsdag 21/12 – Ladanpyssel/skridskor samt jullunch + Avslutning i kyrkan på kvällen
torsdag 22/12 – måndag 9/1 – Jullov
tisdag 10/1-2017 – Skolstart VT-17
onsdagen 25/1-2017 Utvecklingssamtalsdag.

God Jul och Gott Nytt År!

jultomte

önskar Annica, Mia, Charlotta och Madelene

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']