Venus veckobrev v.6

Hej allesammans!

Ingen mentorstimme i veckan vilket innebär att vi nästa vecka följer upp och försöker besluta om idéer till klassresan. Spännande!!

Veckan innehöll istället en massa härliga samtal om framtiden! Kul att höra hur alla resonerar och tänker om tiden vi har framför oss! Läge att redan nu se till att hålla koll på allt som bestämts så vi kommer igång direkt med jobbet mot alla satta mål!
Sofia hälsar att hon har lagt upp nya tider för utvecklingssamtal på Schoolsoft för de elever/föräldrar vars tider hon var tvungen att ställa in samt för de som inte bokade en tid.

YAM-teamet var på plats i veckan och vi fortsätter bidra till deras forskning och framöver väntar deras utbildningstillfällen som vi får chansen att ta del av.

I So har källkritik varit vårt huvudfokus under den senaste tiden. Idag fredag glider vi i mål med detta arbete. Kul att se hur snabbt vi lyckats ta stora steg framåt när det gäller en av de viktigaste digitala förmågorna! Det absolut sista sker nästa vecka när vi sammanställer de tankar partierna har om flyktingar och nyanlända här på Värmdö och i Sverige.

Nya rutiner vi frånvaroanmälan.
Från och med måndagen den 5:e mars kommer vårdnadshavare få ett SMS vid oanmäld frånvaro när läraren tar närvaron 10 minuter efter lektionens start.
SMS:et går till den vårdnadshavare som är ifylld överst i SchoolSoft och till telefonnumret i fältet ”Mobiltelefon”. Vårdnadshavare med var sitt Schoolsoft-konto får varsitt SMS.
Det är därför viktigt att vårdnadshavare ser till att mobilnumret som är inskrivet i Schoolsoft är korrekt. Logga därför gärna in på Schoolsoft redan nu och klicka på ”Min Profil” och säkerställ att all kontaktinformation är rätt.
Om man inte önskar få SMS så kan man, när man är inloggad i Schoolsoft på sidan ”Min Profil”, byta meddelandetyp så oanmäld frånvaro skickas till den angivna mailadressen istället för SMS.
När ett SMS eller mail-meddelande skickas ut för oanmäld frånvaro så ska vårdnadshavare logga in på Schoolsoft och få mer detaljerad information under ”Ta del av frånvaro”.
Om den oanmälda frånvaron är felaktig, t.ex om vårdnadshavare glömt att frånvaroanmäla vid sjukdom, så ska vårdnadshavaren logga in på Schoolsoft och korrigera anmälan, annars kontaktar man skolan.

Kommande:

13/2: Allaktivitesdagen: se info i Schoolsoft om varje aktivitet.

14/2: Infokväll med chans att möta Polis, Värmdöpolare, Minimaria mfl (se förra veckans inbjudan)

21/2: Föräldramöte med föreläsning om Sociala medier – Maria Duva

Ha en fin helg allesammans!

/Venusteamet

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']