Venus veckobrev v. 7

Hej alla goa Venusar med familjer!

 

Tack alla som visat förståelse för måndagens stängda skola – ni elever som fick en extra ledig dag som ni berättade varit sååå kämpig 😉 och varmt tack till er föräldrar som behövde fixa och trixa med yngre syskon för att lösa dagen. Vinterstorm och strömavbrott – vi får välan se om det blir mer och fler av sådant framöver. En snölängtan är vi dock många som har just nu. En vecka kvar till sportlov då några av er kanske får uppleva vinter.

NO-projekt

Vi fortsätter arbeta med ellära på olika sätt. ”Elsäkerhet” kommer upp på måndag så om någon av er föräldrar har erfarenhet av elolycka eller farlig el på något sätt så berätta gärna för era ungdomar. Och ni ungdomar får gärna fråga runt. Hoppas händelsen hade lycklig utgång! Vi diskuterar detta vidare på måndag.

I övrigt bygger vi händelselådor där vi kopplar lampa, summer, elmotor med kablar och strömbrytare till kretsar med olika teman. Se LPP. Det är härligt att se kreativitet och samarbete flöda! Vi tittar också på fina filmer som förklarar statisk elektricitet. Här två exempel:

Med vikarie då Malin varit sjuk har klasserna även fått chans att diskutera Coronaviruset. Se några exempel i tankekartor här:

 

Matematik – geometri och problemlösning med tydlig kommunikation

Vi arbetar fortfarande med geometri och tränar begrepp och metoder, nu senast omkrets och area, kombinerat med att samarbeta kring olika sätt att lösa problem, att rita figurer som förenklar problemlösning och förtydligar vad och hur man tänker och gör. Mest utmanande är enhetsomvandling i 2D så det jobbar vi vidare med kommande vecka. Här är några exempel på hur tavlan kan se ut och lösningar som gjorts gemensamt på miniwhiteboards:

*Hur beror triangelns area av fyrhörningens?

*Hur skriver vi samma yta med olika areaenheter?

*Hur mycket tyg går det åt till ett helt tält?

 

Kommande vecka:

Venushäng fredag 21/2

Vi tänker oss en liten klassaktivitet med hela Venus dagen före sportlovet, dvs på fredag. Vi önskar att ni tar på er varma kläder, jacka, mössa, vantar och gärna långkalsonger (överdrag vore ju optimalt :)…) samt vinterskor eller varma sockor och en vattenflaska eller termos med dryck. Tider enligt vanligt schema, så vi ses 8.20 i Ladan – laddade med positiva tankar <3

Tisdag den 17/3 – Föräldrarmöte (OBS framflyttat!)

Mellan 17.30 och 18.00 fikar vi och umgås för att ytterligare lära känna varandra. Mötet startar kl. 18.00. Meddela gärna punkter ni vill ta upp.

 

Med önskan om en till härlig helg och en kämpavecka innan sportigt lov! /Venuspedagogerna

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.