Venus veckobrev v.7

Hej allesammans!

Vi har haft en ny vecka med distans för hälften av gänget och nyheten har nått oss att vi fortsätter efter sportlovet. Detta innebär att Grön är i skolan v.10.

I veckan har vi haft chansen att träffa de flesta elever för utvecklingssamtal. Det är alltid lika intressant och kul att ta del av allas tankar, framtidsmål och ambitioner! Vi konstaterar att de är höga och det är kul att höra hur alla vill vara med och bidra till att alla ska lyckas! Nu lägger vi i nästa växel och tar oss an alla utmaningar och vi ser till tillsammans hjälpas åt!

Under våra mentorstimmar diskuterar vi vidare hur vi kan bidra till att skapa än bättre sammanhållning & trivsel. Våra samtal om blickar har nu landat i fenomenet ”att skämta med någon”. Hur gör man det för att bidra till bra stämning och vad behöver man tänka på för att undvika motsatsen? Var går gränsen? Detta är inget lätt fenomen men något vi alla ser som viktigt att synliggöra för att kunna bidra på rätt sätt!

I SO har vi tagit ett stort steg bakåt i tiden. Vi ska ta oss an starten på 2 världsreligioners start och försöka förstå tiden de uppkom i. Just nu har vi landat i Mesopotamien och här stöter vi på några av nyckelpersonerna kring starten av de Abrahamitiska religionerna.

Planen framåt går vi fler nyckelpersoner och perioder i historien där vi kommer passera allt från Antiken, medeltiden och landa i en tid där världen, ur ett europeiskt perspektiv växer.

Vi lämnar så sakteliga mörkret och går mot ljusare tider!

Ha en fin helg allesammans!

/Merkuriusteamet