Venus veckobrev v.8

Äntligen sportlov!

Vi har (som vanligt) haft en superfin vecka med ett ovanligt fint slut. Ni elever är ambitiösa, engagerade, positiva och uppmuntrande mot varandra. Det bidrar till ett en bra sammanhållning och stundtals till ett något högljutt men trevligt arbetsklimat. Under de senaste veckorna har vi pratat mycket om arbetsro och hur var och en kan bidra till detta. Vi lärare tycker att den har blivit mycket bättre och att ni verkligen har försökt att lyssna och komma igång lite snabbare än förut, saker som bidrar till en bra arbetsro.

På svenskan

I svenskan har vi nu skrivit klart våra utredande texter. Ni har verkligen valt spännande och vitt skilda ämnen med frågeställningar om allt från depression, till antik ridkonst, till om det finns liv i universum och varför vissa flygplan och helikoptrar har kraschat. Om det är så att du inte är klar med din text pga sjudom behöver du skriva klart den hemma och lämna in den i Classroom.

Vecka 11 har vi föräldramöte. Under det mötet kommer vi bland annat ta upp:

  • Hur, var och när vi fyller i förmågor i matriserna
  • Lägerskola i augusti i årskurs åtta
  • Hur och vad man kan hjälpa sitt barn med när det gäller läxor eller skoluppgifter
  • Läsning och kommande läsläxor

Om det är något ni vill att vi ska ta upp på föräldramötet är ni varmt välkomna att maila oss.

Om man varit sjuk eller ledig:

Om man har varit sjuk eller ledig behöver man maila respektive lärare och be om uppgifter eller material för att ta igen det man eventuellt har missat i undervisningen. Ett hett tips är också att be en klasskompis om anteckningar.

Schemabrytande dag

I dag hade vi en schemabrytande dag. Vi började med en avslappningsövning med kroppsscanning i musikladan. Sedan hade vi spel och fikamys i ladan. Efter det vandrade vi bort till scoutstugan där vi lekte samarbetsleken 32 och grillade korv till lunch. Vädret och stämningen kunde inte ha varit bättre! Det var verkligen ett härligt avslut och start på sportlovet!

Härliga bilder från utedagen

Ha nu ett riktigt skönt sportlov!

/Team Venus