Venus veckobrev v 8

Hej alla fina Venusar!

Då var vi äntligen framme vid det efterlängtade sportlovet. Det har varit en tuff och konstig period, men vi har tagit oss igenom den TILLSAMMANS och ni har kämpat och gjort ert bästa. Vi mentorer är stolta över er!

Som ni säkert hört på nyheter och läst på schoolsoft kommer distansundervisningen fortsätta efter sportlovet. Smittskyddsläkare i Region Stockholm har beslutat att alla högstadieskolor ska ha distansundervisning veckan efter sportlovet (v.10). För vår del betyder det att Venus Grön kommer tillbaka till skolan v.11 och Venus röd v.12 och därefter växelvis fram till 1 april. Men som ni märkt kan mycket ändras in i det sista, så håll koll på schoolsoft.

Veckan som gått:

Vi började veckan med mentorstimme för båda klasserna. Venus röd som var i skolan diskuterade vidare hur vi kan bidra till att skapa en ännu bättre sammanhållning & trivsel. Våra samtal om blickar har nu landat i fenomenet “att skämta med någon”. Hur gör man det för att bidra till bra stämning och vad behöver man tänka på för att undvika motsatsen? Var går gränsen? Detta är inget lätt fenomen men något vi alla ser som viktigt att synliggöra för att kunna bidra på rätt sätt! Venus grön som var på distans tittade på sina mål som de satte upp under utvecklingssamtalet och funderade på hur de kunde jobba mot dem under veckan. Därefter fick eleverna välja mellan att börja dagen med en liten promenad och ta lite kort på sin omgivning eller titta på två studietekniksfilmer och fundera på hur de kan dra nytta av det som togs upp på dem.

I övrigt har det jobbats på med en massa spännande saker i de olika ämnena. I matten håller vi på med bråk för fullt:) Vi jobbar en del praktiskt, löser bråkpussel, skapar egna uppgifter, löser uppgifter på skrivtavlor/tavlan, funderar kring olika starters tillsammans – allt för att få förståelse och hitta smarta strategier för bråk. Därefter tränar vi själva genom uppgifter i boken, på kunskapsmatrisen och ne med fokus på metoder och tydlig struktur. Ni är så otroligt duktiga!

På idrotten har det dansats en hel del, men parallellt har eleverna hållt på att skapa egna islivräddningsfilmer. Här är lite bilder från Venus röds skapande på Lemshagasjön.

Veckan som kommer:

v 9 SPORTLOV!

Efter lovet:

Håll utkik på Schoolsoft angående undervisningen och hur kommande veckor kommer att se ut! Information kan snabbt komma att förändras och därför måste ni se till att vara uppdaterade! Men så här ser planen ut just nu:

v 10 Distansundervisning för hela högstadiet 7-9. Hela ladan är stängd v 10, även studion.

v 11 Grön i skolan, Röd distansundervisning

v 12 Röd i skolan, Grön distansundervisning

Ha ett riktigt skönt sportlov!

/Team Venus