Venus veckobrev v 8

Hej alla fina Venusar!

Den här veckan har vintern kommit tillbaka och sportlovet inleds med gnistrande sol!

Veckan som gått:

Måndag- Vi inledde veckan med att på mentorstimmen ha högläsning i boken Dogboy av Alex Monica Zak. Vi inledde Vt-rutinen Vad ser jag, Vad tänker jag, Vad undrar jag kring bokomslaget. Den här boken ska vi läsa gemensamt och diskutera kring under vårterminen.

Några elever var på husråd och resten av klassen pratade om vilken typ av klassaktivitet som skulle vara kul att göra tillsammans längre fram i vår.

Onsdag- Föräldramöte som inleddes med två inspirerande och viktiga föreläsningar som handlade om vad våra ungdomar gör på sociala medier, samt hur vi ska prata och bemöta dem kring ämnet alkohol. Vi pratade om hur viktigt det är med samarbetet mellan skolan och hemmet för att elevernas skolgång ska vara så utvecklande och trygg som möjligt.

Vi presenterade förståelsekartan och hur vi använder den i undervisningen för att göra elevernas lärande synlig för både dem själva och oss lärare. Sätt gärna upp den på kylskåpet och testa själva med era barn! Vi tittade på filmen Att utveckla ett resonemang. Du hittar den på bloggar.ur.se/orkaplugga

Övrigt

Skåplås

Nu när ni alla förvarar era mobiler i skåpen är det extra viktigt att ni har lås på era skåp så att inget händer med era mobiler! Det är flera i Venus som inte har lås på skåp. Ni kan ta med er ett lås hemifrån eller köpa ett lås från oss för 50kr.

Tid för Teknisk hjälp

Jon sitter i Hjärtat i Ladan varje onsdag mellan 12.30-13.00 ifall ni någonsin skulle behöva teknisk hjälp med iPaden. Självklart kan man söka upp honom vid andra tillfällen men detta är en bestämd tid då ni kan hitta honom i Ladan för att få hjälp med iPaden.

Klasstelefonen

Till Venus klasstelefon gäller numera 08-586 313 07.

Veckan som kommer:

v 9 SPORTLOV!!!

Ha nu ett riktigt härligt sportlov!!

/Kram från Mentorerna

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']