Venus veckobrev v36

Venus!

En vecka till är klar här i Ladan och det bara rullar på. Vi håller på med massa olika saker i skolan. Vi läser en dystopisk novell i svenskan, i matten arbetar vi med decimaltecken och hur vi kan räkna ut tal med det. NO är det fröväxter och sporväxter och i SO är det om sårbara platser.

Under veckan har ni varit indelade i grupper och byggt floder. Ni har fått funderat kring hur floder rinner och vart det kan bli översvämningar.

På idrotten har även jag fått vara med. Då tränades det på friidrott inför Lemshagaspelen som kommer i nästa vecka. Kul att se hur ni kämpade i allt från kula, höjdhop, 3000 m, stafett.

Utvecklingssamtal

Under v 39 är det utvecklingssamtal för skolan. Tider för detta kommer i nästa vecka på Schoolsoft. Först till kvarn på tiderna gäller.

Föräldramöte

15/9 är det dags för ett digitalt föräldramöte för Venus. Länk kommer att skickas under kommande vecka. Är det något speciellt ni vill ta upp kan ni maila frågan till oss, helst senast måndag så vi hinner förbereda oss.

Lemshagaspelen 16/9

Under torsdagen nästa vecka är det Lemshagaspelen. Det är en friidrottsdag för Ladans elever. Inbjudan kommer på Schoolsoft. Denna dag är det matsäck som gäller.

Kommande

15/9 Föräldramöte
16/9 Lemshagaspelen
17/9 Skolfoto för Venus
V 39 Utvecklingssamtal
28/9 Livskunskap för Venus grön
5/10 Livskunskap för Venus röd
13/10 Skolan stänger kl 13:00 (alla lektioner efter 13:00 är inställda då det är planering på skolan)

Ha en trevlig helg

Henrik, Cristin och Marie