Venus veckobrev vecka 12

Hej Venusgänget!!

Vi kan nu äntligen njuta av att dagarna är längre än nätterna 🙂 Termometern visar ånyo plusgrader och de gångerna solen tittar fram så kan man på riktigt tro på att våren är på gång. Ni har nu jobbat er igenom tre fjärdedelar/nio tolftedelar/femton tjugondelar (jo det vankas matteprov) av hela årskurs 7!!!! Låt nu sista fjärdedelen bli din allra bästa för att verkligen ta ett tydligt avstamp mot åttan.

Veckan som gick: Inleddes som vanligt med mentorstid där vi satte vårt tankesätt i fokus. Har du ett öppet eller låst tankesätt? Vi kommer fortsätta med några övningar för att Du skall få en tydligare bild över ditt mindset.

Under veckan har eleverna även börjat bokföra sin TID. Hur mycket tid lägger vi på olika saker under lektionerna? Vilka lärdomar kan vi dra av det? Be gärna era ungdomar där hemma att förklara sitt dokument. Vi i personalgruppen skall sedan sammanställa all fakta vi fått in och på det viset fortsätta vår utveckling kring hur, vad och varför vi gör som vi gör. Kan/bör vi förändra något under lektionstiden?

Tisdagen fortsatte med start i Gustavsberg för skolbio. Tankarna kring filmen varierade men så brukar det ju vara efter att många sett en film.

Onsdag eftermiddag bjöd sedan på framtidsinspiration (långt ord..). VI hade ca 20 föreläsare, alltifrån föräldrar till gamla elever som kom och delade med sig av tankar, visdomsord och livserfarenheter. Tack ALLA för att ni gjorde den här eftermiddagen så bra!!

Veckan som kommer: Nu väntar en vecka som följer schemat! Däremot inte sagt att den blir lugnare. Småinlämningar och  lektionsarbete kryddat med ett par prov vittnar om att dagarna kommer gå undan. På onsdag eftermiddag åker gröna gänget till BodyJoy på idrotten och röda besöker Gustavsbergs kyrka under So-lektionen. Båda klassen kommer sluta dagen på plats. Mer info och tider kommer på schoolsoft.

Övrigt!

Föräldramöte: Onsdagen den 10:e april är ni alla hjärtligt välkomna till Ladan för terminens föräldramöte. Vi startar upp 17:30 med lite fikamingel för att sedan fortsätta i ett klassrum fram till 19:00. Vi kommer lägga ut en dagordning på schoolsoft i slutet av nästa vecka. Välkomna!

Ledigheter: När vi numera beviljar ledigheter via schoolsoft försvinner det korta mötet med eleven när vi lämnar tillbaka ledighetsansökan. Detta medför då att det korta pratet om att ”kolla upp vad du missar” försvinner. Vi vill nu förtydliga att det ligger på eleven (och er vårdnadshavare) att ta reda på vad man missar/missat under ledigheten och ta igen det. Antingen innan eller efter.

 

Önskar er alla en riktigt skön helg!!

Patrik, Ayla, Johanna och Henrik