Venus veckobrev vecka 17

Hej igen Gänget!!

Så var då äntligen det långa sköna påsklovet till ända och vi får ånyo tillbringa tid tillsammans i skolan. Den härliga tid vi har framöver innebär, trots att många veckor är upphackade av lediga dagar, av hårt och intensivt arbete. Det gäller verkligen att hänga i ordentligt. Utnyttja varje lektion och förbereda sig väl hemma inför läxförhör, inlämningar och prov.

Veckan som gick: Ingen mentorstid då vi som bekant började på en tisdag. Vi har följt schemat som vanligt och haft en bra vecka med intensivt arbete.

Veckan som kommer: Under mentorstiden skall vi både hinna med att göra vår utemiljö lite extra fin och ni kommer ges tid att göra en utvärdering av dina mål som sattes upp under utvecklingssamtalet. Bra om du redan innan måndag morgon tittar igenom schoolsoft och funderar lite över hur det gått? Vad återstår att göra? Vad kan/behöver jag ta tag i under de avslutande veckorna? Onsdag är en lovdag då ni kan gå runt med plakat och göra era kloka röster hörda och sedan avslutar vi med lektioner efter schema på torsdag och fredag.

Övrigt

Info från klassföräldrarna:

Hej alla venusar!

Vi har fått möjlighet att jobba på Vårruset, måndagen den 27 maj ca kl.18.00-22.00. Jobbet handlar om att dela ut goodie-bags till alla duktiga tjejer som springer/går in i mål. Vi ska vara 20 personer och i dagsläget är det 11 personer som saknas. Vi behöver vara både ungdomar och vuxna, så hör av er till sonja.schmitz@nacka.se om du/ni kan vara med och jobba. OBS: Det får bli först till kvar som gäller. Om ni har några frågor, så hör av er till Sonja!

Må så gott!

Klassföräldrarna våren -19

Skolans dag: Onsdagen den 8:e maj mellan 13-16 bjuds du som förälder, släkting, bekant in lite extra till vår fantastiska skola. Då har vi skolans dag vilket innebär att våra lektionsdörrar står öppna för alla besökare. Det blir ett specialschema för våra venuselever den här eftermiddagen. Hoppas verkligen att ni alla tar möjligheten att hälsa på för att lite mer på riktigt se den verksamhet som era barn dagligen befinner sig i. Passar redan nu på att göra reklam för de två idrottspass som kommer hållas under eftermiddagen, där du som vuxen GÄRNA får delta!!

Lägerskolan 22-23/8: Under föräldramötet pratade vi om vår plan med övernattning. Vill bara meddela att stugan/huset vid Ramsviken nu är bokad för er vuxna som inte vill tälta med barnen 🙂

Kommande viktiga datum

Ons 1 maj lovdag
Ons 8 maj skolans dag på em. Obligatorisk skoldag till 16:00
Mån 13 maj Lemshaga forum- Studiedag för alla elever
Mån 20 maj Studiedag
Tisdag 21 maj Studiedag
Onsdag 22 maj Operation Lemshaga
Tors 30 maj Lovdag
Fred 31 maj Lovdag
Tors 6 juni Lovdag
Fred 7 juni Lovdag
Tors 13 juni Skolavslutning

Ut och njut i vårsolen och ha en härlig helg!!

Ann, Johanna, Ayla och Henke