Venus veckobrev vecka 19

Hej hallå därhemma!!

Det kanske inte riktigt har varit den där sköna maj som vi hoppats på rent väderleksmässigt men arbetsmässigt inne i skolan har våra fantastiska elever fortsatt att leverera. Det är i slutet av terminen och vi är mycket väl medvetna om den mentala trötthet som börjar krypa sig på. En uppmuntrande klapp, ett vänligt ”Hur är läget” eller en peppande kommentar kan betyda väldigt mycket för en klasskompis. Så bidra med dessa saker de dagar du känner dig stark för en annan dag är det just du som behöver den extra boosten. TILLSAMMANS skall vi avsluta terminen på allra bästa sätt.

Veckan som gick: Under måndagens mentorstid utförde ni en naturjakt i blandade grupper (elever från både grön och röd). Ni sprang runt och letade mossor, daggmaskar, kottar och massa annat. Tydligen försvann det en gråsugga i jakten på extra poäng…….
Vi tackar er föräldrar som hade möjlighet att besöka oss under skolans dag på onsdagen. Hoppas ni vet att det inte behöver vara en sådan här organiserad dag för att ni skall vara välkomna hit. Det räcker med att skicka iväg ett mail till någon av oss om ni skulle vilja hänga med oss några timmar.

Veckan som kommer: Det är slutspurten i ganska många ämnen så se till att ha koll på inlämningar och dylikt. Matteprov på torsdag ligger t ex i provschemat. På torsdag eftermiddag kommer vi delta i ”Clean the Coast”. Info om den här aktiviteten kommer finnas på schoolsoft senast måndag kväll men jag flaggar redan nu för att skoldagen kommer vara förlängd till cirka 16:15.

Övrig viktig info

Operation Lemshaga: Den här dagen är äntligen tillbaka efter att ha fått ligga på is under pandemin. Den infaller på måndag (23/5) vecka 21. Tanken med dagen är att varje elev arbetar ihop 100kr som sedan skänks till välgörande ändamål. Det kan vara alltifrån att tvätta grannens bil till att gå ut men några hundar i närområdet. Eleverna har själva röstat fram var pengarna skall gå och det blev Världsnaturfonden och Barncancerfonden. Under nästa vecka kommer det delas ut (både digitalt och här på skolan) infolappar över hur man skall redovisa sin arbetsuppgift och sitt ekonomiska bidrag. Tveka inte att höra av er om det uppstår några oklarheter. Finns även en nyhet på schoolsoft om dagen.

Lägerskola hösten: Det ramlade in några mail från föräldrar som kommer ställa upp under lägerskolan i höst, men det behövs fler…..Ni är för närvarande 5 vuxna på kvällen, 3 på natten och 3 vid frukost. Det känns lite skralt så kolla era kalendrar och mail till Henrik om, och vilket pass, ni kan närvara. Det behövs även fler tältplatser. Vi har nu plats för cirka hälften av eleverna.

Kommande datum

  • Torsdag 19/5 kör Henrik och Cristin en halvdag i naturen kring ”Clean the coast”, friluftsliv och No. Tid och plats meddelas på Schoolsoft.
  • 23/5: Operation Lemshaga – Eleverna ska arbeta ihop en peng för att sedan donera till en framröstad välgörenhetsorganisation.
  • 24-25/5: Studiedagar
  • 26/5: Ledigt (röd dag)
  • 27/5: Lov
  • 6/6 : Ledigt (nationaldagen).

Önskar er alla en underbar helg!!

//Team Venus