Venus veckobrev vecka 35

Hej på er!!

Så var då första hela skolveckan med vanligt schema avklarad. Vi tycker att ni som klass gör det här riktigt bra. Viktigt att fortsätta med goda lektionsrutiner och kunna skilja på rast och jobb nu när ni kommit igång på riktigt i alla ämnen. Tyvärr har vi haft ganska många frånvarande elever under veckan men några har kommit tillbaka och övriga hoppas vi få se på måndag. Vi kommer nog få vänja oss vid en något högre frånvaro pga gällande restriktioner.
Är du som elev hemma, kanske med lindriga symptom eller under symptomfri dag förväntar vi oss att du försöker göra så mycket du kan hemifrån. Här är classroom väldigt viktigt då ni där hittar våra lektionsplaneringar i de olika ämnena. Det kan vara stressande att hamna efter så försök så gott du kan. Är något oklart kan man alltid maila läraren.

Veckan som gick: Vi följde ordinarie schema hela veckan och har mer och mer börjat komma in i alla olika ämnen. Elevernas iPads används relativt flitigt på raster (lite nyhetens behag kanske) så vi passar på att göra reklam för att ni föräldrar kan ställa in skärmtid och reglera hur länge vissa appar får användas varje dag.

Veckan som kommer: En vecka som nästan helt och hållet kommer följa ordinarie schema. Det är en liten sak på fredag. Skolans nior håller nämligen på och jobbar med ett teaterprojekt och vi har blivit inbjudna som publik till en föreställning på fredag mellan 9:00-10:00. Teatern spelas i skolans idrottshall. Eleverna har vanliga lektioner innan och efter föreställningen.

Övrig viktig info

Hörlurar: Under elevernas fördjupningstimme (lite olika dagar för olika elever) skall eleverna läsa ca. 30 minuter varje gång. Den här läsningen kan ske både i ”vanlig bok” men även som ljudbok. Det är här som hörlurarna kommer in! Vi har inte hörlurar att låna ut till alla som vill lyssna, så här behöver man ta med ett par egna som man kan ha liggandes i skåpet. Dessa kan ju dessutom komma väl till användning framöver då textmassorna ökar i många ämnen.

Fördjupningen: Viktigt för alla elever att ta med en egen bok till nästa veckas fördjupningstimma. Den här boken kan vara fysisk (vanlig bok) eller digital. Om man använder sig av en digital tjänst så behöver man som elev se till att man laddat ner ex. Storytel eller Spotify på sin iPad samt att man har koll på inloggningen.

Föräldramöte: Onsdag 15/9 klockan 17:30-18:30 inbjuds ni till läsårets första föräldramöte. Mötet kommer hållas digitalt via google meet. En länk till mötet kommer läggas ut som nyhet på schoolsoft i god tid innan. Önskar ni att ta upp något speciellt eller redan nu har frågor ni önskar få besvarade tar vi tacksamt emot dessa i förväg. Ni mailar då helt enkelt någon av oss mentorer så hoppas vi kunna svara under mötet.

Studiestöd och provtid: På måndagar 8:30-9:10 erbjuds elever som kan behöva lite extra hjälp i något ämne att komma tidigare till skolan. Då hålls nämligen studion öppen. Onsdagar 15:30-17:00 är vikt till de elever som av någon anledning inte skrivit ett prov vid ordinarie provtillfälle samt för de som behöver göra om eller komplettera ett redan skrivet prov. Till onsdagarna blir eleverna kallade av sin ämneslärare.

Hjälp och stöttning: Du som vårdnadshavare kanske mer och mer (ju mer pubertala ungdomarna blir) känner att du inte har helt koll på vad vi gör i skolan. Ert/era barn därhemma pratar helt plötsligt inte skola lika mycket. Detta är inte samma sak som att de inte behöver hjälp och stöttning från er vårdnadshavare. Vi ser gärna att ni minst en gång i veckan sätter er ner tillsammans för att titta igenom schoolsoft och classroom. Låt era barn visa er de olika klassrummen och berätta, med stöd av lektionsplaneringarna, vad de pysslar med i de olika ämnena.

Kommande viktiga datum

v.37 – onsdag: Föräldramöte
v.37 – torsdag: Lemshagaspelen (inbjudan kommer nästa vecka på schoolsoft)
v.37 – fredag: Skolfotografering
v.39 – tisdag fm: Livskunskap Venus Grön
v.39 – onsdag: Utvecklingssamtalsdag
v.40 – tisdag fm: Livskunskap Venus Röd

Önskar er alla en riktigt skön och vilsam helg!!!

Marie, Cristin och Henrik

En kommentar

Kommenteringen är stängd.