Venus Veckobrev vecka 38

Hej Venusar!!

Löningen närmar sig, och så också hösten. Denna i mångt och mycket härliga årstid med underbar luft och en färgprakt runt omkring oss. Att under kvällarna få omfamnas av mörkret som allt tidigare smyger sig på, ger oss utrymme till den där sköna stunden i soffan med en bok eller favoritprogram. Desto viktigare då att under dagarna ge sig ut för den dagliga dosen dagsljus.

Veckan som gick: Det har tyvärr varit en del frånvarande personal för oss i Venus med vikarier som följd. Alla vi på skolan som går in och vikarierar gör alltid vårt yttersta för att ni skall få ut så mycket som möjligt av lektionen. Eleverna löser det här på ett jättebra sätt. De som vi pratar med som fått nöjet att ha er är väldigt positiva till hur trevliga och duktiga ni är.
Under veckan har eleverna jobbat färdigt sina förberedelser inför utvecklingssamtalen, så nu kan vi alla se fram emot riktigt givande samtal nästa vecka. Veckan avslutades med en temafredag för alla i Ladan. Temat den här gången var GUL och väldigt många bidrog till en mysig gul stämning under dagen.

Veckan som kommer: Utvecklingssamtalen drar igång redan måndag morgon. Då vi även fått utnyttja mentorstiden på måndag eftermiddag till samtal innebär det att alla de elever som inte har samtal slutar en timma tidigare än en vanlig måndag. På tisdag skall den ena klassen på Livskunskap. Mer info om det kommer finnas att läsa på schoolsoft. Mellan alla utv.samtal tuffar vi vidare i de olika ämnena med allt vad det innebär. Glöm inte att lite då och då sätta er tillsammans (förälder/barn) och titta igenom våra olika classroom, för att få en liten tydligare inblick över vad vi pysslar med.

Övrig viktig info

Utv.samtalen: Vi alla önskar att ni i god tid innan just ert möte går in och tillsammans med ert barn tittar igenom vad de förberett samt även fyller i de frågor som är riktade till er vårdnadshavare. I de fall som samtalet ligger under skoltid (förutom onsdagen) sitter vi mentorer med eleven och ni vårdnadshavare deltar via länk.

Idrotten: Hösten innebär härliga dagar blandat med den lite mer fuktiga varianten. Lektionerna i idrott kommer fortsätta att hållas utomhus t.o.m fredag vecka 42 vilket medför att val av kläder blir mer och mer viktigt.

Kommunikation: När nu våra elever, era barn, gått lite drygt en månad i högstadiet är det fullt förståeligt att frågor och funderingar uppstår på olika håll kring allt som händer hos oss i skolan. För oss som jobbar i det hela tiden faller sig mycket helt naturligt och självklart men såklart att det blir svårare för er därhemma. Alla tonåringar älskar ju inte direkt att berätta om skolan och andra saker……
På skolan har vi en bra utarbetad kommunikationspolicy (se nedan) över hur vi önskar och vill att kommunikationen skall ske. För vi vill gärna att ni hör av er till närmaste berörda personal när frågor och funderingar uppstår.

Kommunikationspolicy

Onsdag vecka 41: Den här eftermiddagen är vigd åt konferens för alla lärare. Vi kommer lägga fokus på eleverna, både på individ- samt gruppnivå. Det här medför att eleverna följer schemat fram till lunch. Det kommer erbjudas och serveras lunch till alla som vill äta på skolan innan man åker hem.

Önskar er alla en riktigt härlig helg!!

//Team Venus

En kommentar

Kommenteringen är stängd.