Venus veckobrev vecka 45

Hej Hallå!!

Så var vi igång igen efter en välbehövlig ledighet. Tycker vi haft en riktigt positiv nystart med bra fokus och en hunger att ånyo suga i sig kunskaper. Härligt Venus!!

Veckan som gick: Hållbarhetsvecka på skolan i lite olika tappningar. Måndagens mentorstid ägnades åt att eleverna fick se några filmklipp där palmoljan stod i centrum. Vi tog sedan en reflektionspromenad med frågeställningen ”Vad kan jag själv göra för att bidra till en minskad produktion av palmolja?” Många bra tankar och funderingar delades mellan eleverna. När vi ändå var ute och gick passade vi på att plocka upp det skräp vi stötte på. I onsdags hade Venus Röd besök av Johan och Måns från Värmdö Polarna. Under 2×45 min pratade de om en mängd saker som era barn våra elever nu eller snart kan råka ut för. Det stora budskapet var att behandla alla runt omkring dig bra och vänligt och tänk efter innan du gör dina val.
Under torsdagen (11/11) firades Grön Flagg-dagen med gröna kläder, grön mat och lite annat. Som vanligt bidrog våra Venusar med härligt många gröna nyanser på kläder och attiraljer. Ett stort gäng avslutade sedan veckan med att få sin första vaccindos mot Covid19. Allt flöt på bra trots viss oro innan. Tack Judith och övriga i personalen som fixat så bra med väntplats innan och ”violplats” med festis efteråt. Andra dosen kommer att tas den 10/12.

Veckan som kommer: Tyvärr blir vi tvungna att hitta ett nytt datum för när VärmdöPolarna träffar Venus Grön. Vi återkommer så fort vi vet mer. Stort fokus nästa vecka ligger på idrottsprovet om kroppens anatomi. Parallellt med den teoretiska delen jobbar eleverna med att plocka fram olika styrkeövningar till olika muskler. Skall bli spännande att se vilka övningar som dyker upp. Vi pratade i veckan om begreppet vardagsmotion och hur vi enkelt kan få in det. Ett sätt kan ju vara att hoppa av uppe vid busshållplatsen om man får skjuts till skolan. Finns ju fler vinster än ”bara” en skön promenad med att bli avsläppt där!!

Övrig viktig info

Vattenflaska: Vi vill återigen lyfta upp tanken med att ha en egen vattenflaska i skåpet. Några elever har det men långt fler skulle behöva fylla på med vätska (vatten) under dagarna.

Reflexer: Nu är det inte länge kvar tills vi alla både kommer och går hem från skolan i mörker. Så därför slår vi ett slag för reflexen. Denna underbara lilla uppfinning som gör så oerhörd skillnad för att öka säkerheten i trafiken.

Provschemat: Det var tufft en period innan lovet men nu ser det glesare ut. Vi har pratat om det bland personalen och försöker sprida ut examinationerna så gott det går. En sak som alla elever kan göra själva är att repetera saker vi gör under lektionstid. Behövs bara 10 min när man kommer hem från skolan och den tiden hamnar på kontot VÄL INVESTERAD TID. Det kommer känns så mycket lättare lite längre fram vid ett eventuellt prov. Vår hjärna är en fantastisk skapelse som lagrar och kommer ihåg mycket mer med korta repetitionstillfällen.

Omvärldsdagen: Så kallar vi den dag då våra Venusar lämnar skolan för någon form av museibesök. Den sammanfaller med den dag då niorna på skolan gör sina muntliga nationella prov. Vi tömmer alltså Ladan på elever för att skapa de bästa förutsättningarna för niorna. I år blir det onsdagen den 1/12 och planeringen är i full gång med vilket/vilka museum som kommer få finbesök av oss. Mer info om det här kommer framöver.

Njut i helgen!! För det är ni värda 🙂

//Marie, Cristin, Charlotta och Henke