Venus Veckobrev vecka 47

Hej Gänget!!

Dag för dag bockas av i 2018-års kalender. Vi har alla våra egna utmaningar att handskas med men väldigt sällan gör man det bäst på egen hand. Vi är ett team! Vi tänker tillsammans och agerar ihop. Vilket sätt använder du för att synliggöra ditt tänkande och hur delar du med dig till din omgivning. Ni har så många fantastiska saker i er som bidrar till den tänkande kultur som vi eftersträvar att ha. Förädla, förfina och förgylla är saker vi ägnar lektionstid åt så nyttja varje lektion till att både ta in andras tankar och utveckla dina egna.

Veckan som gick: Under mentorstiden påbörjade vi ett mindre projekt om studieteknik. Vi använder material från UR och kommer återkomma till detta under några mentorstimmar framöver. Tyvärr har vi haft lite sjukdom och utbildningar bland personalen i veckan vilket medfört några lektionspass med vikarie. Tänk på att alla ordinarie undervisande lärare planerar ett innehåll till lektionen så med rätt inställning skall det ju inte spela någon större roll vem som tar närvaron i början och sedan leder lektionen!!

Veckan som kommer: Besök på kommunhuset inleder veckan. Se mer info nedan och på schoolsoft. Det är relativt mycket i skolan nu som skall hinnas med så håll koll på schoolsoft och planera din tid både i och utanför skolan väl.
På torsdag har det även blivit dags för vår omvärldsdag, där ni röstade fram två olika museum att besöka. Info med tider, samlingsplatser och ”bra att ta med sig saker” kommer publiceras på schoolsoft under nästa vecka.

Övrigt

Preventionsturnén: Som genom åren kallats Skolturnén har tidigare besökt alla åk 8, nu har vi valt att gå ned i åldrarna, då det är mer förebyggande att nå ut tidigare, from ht-18 vänder vi oss till åk 7.
Vilka är vi? Representanter från kommunens preventionsteam, Polarna, Mini Maria och
Stödcentrum, Värmdö Kommun.
Vi kommer ge åk 7 information om kommunens förebyggande verksamheter.
Detta görs i ett främjande och brottsförebyggande syfte. Vi lyfter bland annat frågor om
att de i år blir straffmyndiga, vilka brott som är mest förekommande bland unga på
Värmdö just nu samt vart det går att vända sig vid särskilda behov.

Skridskodag: Tisdagen den 4/12 kommer vi att befinna oss på Ekvallen för en härlig utedag tillsammans. Så det är hög tid att ge sig upp på vinden och leta fram skridskor, hjälm och kanske en klubba. Hittar man inga där så fråga runt bland kompisar. Det är endast vi i Venus som skall åka så alla fantastiska åttor och nior kanske kan låna ut. Om du bara frågar.

Föräldrakommunikation: För att underlätta den finns det nu två olika sätt för er föräldrar att kontakta varandra. Dels har vi nu förmedlat allas mailadresser och så har ni även facebooksidan som vi skrev om på schoolsoft.

Kommande viktiga datum

29 nov tors Omvärldsdag
4 dec tis Skridskodag på Ekvallen
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.

Trevlig helg önskar vi i VenusTeamet 🙂

En kommentar

  • Liselott Nilsson säger:

    De blir straffmyndiga när de fyller 15 år. Säkert intressant föreläsning ändå!

Kommenteringen är stängd.