Venus veckobrev vecka 49

Hej Venusar!!

Så har vi då tagit oss in i årets sista månad med allt vad det innebär. Lucia, avslutning, jul och ledighet men också prov, inlämningar och betyg. Vilket betyg du får i de olika ämnena har kanske mindre betydelse, vi är alla olika, men det viktigaste är att du kan ha känslan ”Jag gjorde verkligen det allra bästa jag kunde”.

Veckan som gick: Tisdagen bjöd på en heldag nere på Ekvallen. De allra flesta gled ut på isen med skridskor och hjälm medans några stycken tog en rask promenad. Efter fikapauser och lunch så blev promenadgänget något större och på isen bjöds det på både matchspel, konståkning och straffläggning. Sammantaget en härlig dag med många röd kinder!! Under lektionstid har ni även hunnit med både idrottsprov och no-prov. Hoppas att det gick bra för alla. Terminens klassföräldrar bjöd sedan under torsdagskvällen in till Adventsfika i Ladan.

Veckan som kommer: Studietid på måndag morgon inleder veckan. Från 8:30 finns det hjälp och stöd från både speciallärare och annan lärare att få. UTNYTTJA DET!!!! Det väntar sedan både fransk- och matteprov.
På torsdag är det dags för Lemshagas årliga luciafirande. Vi samlas redan 07:45 utanför Ladan. Glöm inte att ta med er varsitt sittunderlag! För denna tidigare morgon får ni komp.ledigt under mentorstiden den 17/12.

Övrigt

OBS !  Glöm inte att ladda din Ipad på natten . Du måste ha den laddad när du kommer till skolan för att kunna använda den på lektionerna.

Adventskonsert.
Måndagen den 17 dec kl 18.00 kommer vi ha en liten adventskonsert med skolans körer i musikladan. Alla är välkomna men man måste ha biljett!
Det blir trångt men härligt! Från måndag den 3 dec kommer det finnas gratis biljetter på expeditionen för att vi inte ska överträda brandreglerna för musikladan (max 4 per familj).
Högstadiets kör Ladankören, mellanstadiets kör Mellankören och lågstadiets kör Lilla kören medverkar.
Betygen: Vi har pratat med er om det under terminen men det tål att upprepas. Eftersom ni nu börjar om med tomma matriser och nya kunskapskrav så är sannolikheten stor att även ditt betyg i de olika ämnena kommer att förändras. Ämnesvarningar relativt sent på terminen är inte ovanligt eftersom vi kanske inte arbetat med vissa kunskapskrav förrän nu. Vi kan/får ju inte gissa på att man kanske inte klarar av kommande moment. Våra förväntningar på er är ju alltid höga och utgångsläget är att ni, genom bra lektionsarbete och relevant undervisning, skall nå upp till de olika målen. Se ditt första betyg som ett avstamp mot den resa som vi tillsammans skall göra mot gymnasiet.

Kommande viktiga datum

13 dec tors: Luciafirande. Samling 07:45 utanför Ladan
17 dec mån: Sista dagen för Betygsättning inför jul.
17 dec mån: Kompledighet på mentorstiden för alla som inte har några rester/omprov.
19 dec ons: Julbord för elever och personal. Ändrade lunchtider kan förekomma.
20 dec tors: Julavslutning kväll. Alla elever samlas 18:00 utanför Vårdcentralen för fackeltåg. I kyrkan är det sedan mellan 18:30-19:15.
21 dec fre: Kompledig för tors kväll.

Från oss alla till er alla, en riktigt härligt trevlig helg!!

//Ann, Johanna, Mia och Henrik