Venus Veckobrev vecka 5

Hej elever och föräldrar!

Så lämnar vi då den låååånga månaden Januari och tar med tillförsikt oss an årets kortaste månad. Tre veckor kvar till sportlovet vilket brukar innebära en något högre arbetsbörda så det gäller att verkligen utnyttja lektionstiden och lägga upp en bra planering för läxor och andra förberedelser.

Veckan som gick: En något (schemamässigt) annorlunda vecka har nu passerat. Majoriteten av er har nu haft sina utvecklingssamtal. Det är alltid lika trevligt att träffa er, planera och sikta mot nya mål. Allaktivitetsdagen under torsdagen bjöd på allt från skidåkning till jobb med skolarbete och vad vi förstår så blev det en lyckad dag för alla (trots en axelincident….).

Veckan som kommer: Under mentorstiden kommer ena klassen få besök av Maria Knutas som skall gå igenom/visa/tipsa om saker och ting gällande era iPads. Andra klassen kommer få en lektion med studieknep gällande matematik. Vi byter sedan upplägg under vecka 7. På tisdag har det blivit gröna gängets tur att besöka Ingarö Församlingshem för Livskunskap. Ni träffas där klockan 8:20 och vi tar bussen tillbaka till skolan 11:30 för lunch. Johanna och Patrik kommer finnas med under hela förmiddagen.
På onsdag kommer Henrik och Patrik att vara undervisningsfria för att kunna hålla utvecklingssamtal. Med anledning av det så kommer båda Venusklasserna att sluta redan 12:20. Ni äter lunch som vanligt och har sedan en återsamling i L4 12:15.

Övrigt

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30: Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden-East som kommer att tala om skolans Reggio-Emiliainspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via Schoolsoft. Detta för att kunna ordna lämplig lokal.
Välkomna! önskar Föräldrakoordinatorgruppen

Inspirationsmässa
Nu förverkligar vi tankarna som lyftes på föräldramötet under hösten. Vi planerar för fullt en hel eftermiddag för alla i åk 7-9, där målet är att inspirera, ge idéer, bryta mönster och ge målbilder för våra ungdomar. Se nu till att höra av er till Fredrik med visat intresse av att delta! Se inbjudan:

”Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?

Kort bakgrund – Vi vill att våra elever ska få syn på sig själv som person (vad är ens drivkraft), hur matchar det mot utbildningar och framtida jobb. Vi vill gärna gå lite utanför boxen – inte tänka typiska mans/kvinnoyrken! 

Vad vill vi göra 20 mars?

Vill du som förälder eller tidigare elev komma och berätta om vad du jobbar med eller vilka utbildningar du valt och varför?

Hur?

Vi kommer köra kort intro för alla sedan miniföreläsningar på 10-15 minuter för grupper på 13 elever och däremellan ”mässa” där 10-15 föräldrar/fd elever berättar om sina jobb/studieval.

Tid: 20/3 kl. 12.30-15.00

Plats: Ladan/gymnastisksalen Lemshaga

Deltagande elever: Årskurs 7-9 (156 elever)

Kontakta Fredrik Pettersson om detta låter intressant

fredrik.pettersson@lemshaga.se

Kommande viktiga datum

5 feb tis fm: Livskunskap för Venus Grön
Vecka 9: Sportlov
6 mars ons: Simning och livräddning (under idrotten klass meddelas senare)
13 mars ons: Simning och livräddning (under idrotten klass meddelas senare)
19 mars tis: Skolbio

Önskar er alla en fortsatt härlig vinterhelg!!

//Johanna, Ayla, Patrik och Henrik

En kommentar

Kommenteringen är stängd.