Venus Veckobrev vecka 5

Hej hallå på er!!

Då var vi redan halvvägs till sportlovet. Terminen tuffar på och trots en del frånvaro känns det som om alla ämnen sakta men säkert rör sig framåt. Det börjar nu fyllas på med inlämningsuppgifter och prov så det gäller att ha koll på sin planering. Här kan nog många behöva hjälp och stöttning hemifrån. Titta gärna tillsammans på classroom för att skapa er en uppfattning om vad vi pysslar med i de olika ämnena.

Veckan som gick: Under mentorstiden arbetade de flesta elever klart med sina förberedelser inför nästa veckas utvecklingssamtal. Ta gärna en stund tillsammans där hemma och titta igenom/diskutera vad just ert barn skrivit.
Under idrotten har vi nu på allvar kommit igång med dansprojektet och de allra flesta har valt vilken dans de skall jobba vidare med. Så nu börjar perioden när man skall nöta in stegen om ni undrar vad de håller på med på sina rum……

Veckan som kommer: Den kommer präglas av terminens utv.samtal. Detta medför att det inte är någon mentorstid på måndag eftermiddag samt att eleverna är undervisningsfria hela onsdagen. I skrivande stund är det inga större prov under veckan men däremot både fysik och idrott vecka 7 så här finns ju verkligen en möjlighet att börja i tid.

Övrig viktig info

Fördjupningen: Här fortsätter eleverna att gnugga multiplikationstabellerna i 15min och läsa/lyssna på sin bok i 15 min. Resten av lektionen är det eget ansvar att jobba med uppgifter som man behöver träna/fördjupa sig i. Påminner en än gång om HÖRLURAR om man vill lyssna på ljudbok.

Utv.samtalen: Ni har väl koll på att även ni som vårdnadshavare har frågor att besvara inför samtalet. Vi vill helst ha era synpunkter/funderingar på plats två dagar innan samtalet så vi hinner kolla upp eventuella frågor från er. Alla samtal sker via google meet och en personlig inbjudan till mötet mails ut före. Vid några tillfällen kommer vi sitta tillsammans med eleven här i skolan och ni vårdnadshavare på annan plats.

Inspirationsmässan 2022: Även i år vill vi anordna en inspirationsmässa för våra elever i årskurs 7-9 och hoppas att många vill vara med och inspirera.
Har du några utbildningar, yrkes- eller livserfarenheter som du kan dela med dig av?
Hör av dig till maria.knutas-wegner@lemshaga.se senast 28 Februari om du vill vara med!

Kommande viktiga datum

9/2 – Onsdag: Utvecklingssamtal
15/2 – Tisdag fm: Värmdö Polarna besöker Venus Grön
22/2 – Tisdag fm: Livskunskap (vilken klass bestäms senare)
Vecka 9: Sportlov
8/3 – Tisdag fm: Livskunskap (vilken klass bestäms senare)

Önskar er alla en härlig vinterhelg!!

//Marie, Cristin, Charlotta och Henke