Venus Veckobrev vecka 8

Hej Venusar!!

Så kom då dagen som många av er väntat på. Sportlovet!! Det har varit en tuff vecka som avslutades med både NO- och SO-prov. Hoppas verkligen att det gick bra för er så ni kan ta lov med gott samvete.

 

Veckan som gick: Under mentorstiden la vi skolarbetet i fokus. Vi jobbade med era kalendrar och vi märker att många av er nu börjat få in en bra rutin med att göra planeringar. Fortsätt med det här!! Venus grön hade sitt besök med Livskunskap där ni fick beröm från alla vuxna som fanns med. Ett arbete med att skapa islivräddningsfilmer startades och några grupper har pratat om att spela in några scener utanför skolan. Om man vill göra det så se till att ni har en ansvarig vuxen med er så att allt går rätt och säkert till.

 

 

 

 

 

 

Veckan som kommer: Då är det ju såklart sportlov med en vecka för rekreation 🙂 När ni kommer tillbaka vecka 10 väntar en vecka utan några schemabrytande aktiviteter.

Övrigt!

NO:n
Som meddelats på schoolsoft så kommer klasserna att få en ny No-lärare efter sportlovet. Det kommer vara Maria Holm som tar över huvudansvaret där Ayla även fortsättningsvis kommer finns med under varje helklasslektion. Med anledning av det här så kan det innebära schemaändringar. Titta gärna in på ditt schema på schoolsoft i slutet av vecka 9. På mentorstiden, 9:30-10:30 på måndag så lyfter vi upp och går igenom det möjliga nya schemat.

Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?

Nu alla Venus-, Merkurius- och Solen-föräldrar är det dags för er att kliva fram…nästan ingen av er finns med på listan bland de som hört av sig för att dela med sig av sina erfarenheter och vi vet att ni har massor att bidra med! Under nästa vecka och helst senast onsdag 20/2 behöver vi få kännedom om ert intresse.
Detta är vad vi bjuder in er till:
”Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?

Kort bakgrund – Vi vill att våra elever ska få syn på sig själv som person (vad är ens drivkraft), hur matchar det mot utbildningar och framtida jobb. Vi vill gärna gå lite utanför boxen – inte tänka typiska mans/kvinnoyrken! 

Vad vill vi göra 20 mars?

Vill du som förälder eller tidigare elev komma och berätta om vad du jobbar med eller vilka utbildningar du valt och varför?

Hur?

Vi kommer köra kort intro för alla sedan miniföreläsningar på 10-15 minuter för grupper på 13 elever och däremellan ”mässa” där 10-15 föräldrar/fd elever berättar om sina jobb/studieval.

Tid: 20/3 kl. 12.30-15.00

Plats: Ladan/gymnastisksalen Lemshaga

Deltagande elever: Årskurs 7-9 (156 elever)

Hör av er till fredrik.pettersson@lemshaga.se


Kommande viktiga datum

Vecka 9: Sportlov
6 mars ons: Simning och livräddning – Venus Grön (samling 13:00 på badhuset)
13 mars ons: Simning och livräddning – Venus Röd (samling 13:00 på badhuset)
19 mars tis: Skolbio
20 mars ons:  Inspirationsmässa på em i Ladan
Vecka 16: Påsklov
22 april mån: Annandag Påsk

Önskar er alla ett härligt lov!!
//Team Venus