Sånguppgift/karaokeuppgift

Alla elever behöver få tid att öva sin sångröst. För många känns det inte alls svårt men för andra känns det lite klurigt för att man inte sjunger så ofta. Av den orsaken är det extra viktigt att vi övar! För att det ska bli lite lättare för dig kan du göra detta hemma, i lugn och ro.

Jag har byggt en uppgift där du sjunger med till en låt du kan och som känns bra i din röst. Det viktigaste är att du lägger lite tid på att hitta en låt som passar din röst så att du klarar att sjunga med i melodin, så att den inte blir för ljus eller för mörk för dig. Vi kommer göra detta flera gånger under dina år på skolan och det brukar vara både kul och ett bra sätt att ta bort nervositet.

Gör så här:

1. Välj en låt du tycker om i lyrics-version (musikvideo med text) på Youtube. Var noga med att hitta en låt som inte är alldeles för mörk eller ljus för din egen röst. (Jag har förslag om du behöver tips)

2. Träna låten till dess du känner dig säker.

3. Filma dig själv när du sjunger med till låten, med artistens röst i bakgrunden. Vill du ha en större utmaning kan du se om det finns en instrumental version. Då sjunger du låten utan artistens röst i bakgrunden, det är ganska mycket mer klurigt, men prova om du vill. Var noga med att musiken är lagom stark så att du hörs.

4. Lämna in din film i Classroom!

Såhär skickar du låten:
– Gå till dina Bilder
– Markera din låt
– Dela din film via Classroom, “Bifoga uppgift” välj Musikens Classroom och rätt musikuppgift.

Extra:
1. Gör ett litet rörelsemönster (koreografi) till refrängen om du vill.
2. Välj en instumental bakgrund utan artistens röst, ibland kallas dessa för karaoke-version. Detta är frivilligt!

OBS! Det är bara jag som kommer se din inspelning!