Jupiter v. 19

Hej hopp alla Jupiter!

Veckorna närmar sig sommarlovet. Nästa vecka är sista riktiga skolveckan för Jupiter innan vi går över till ett spännande teaterprojekt.

Denna vecka har vi haft programmering, yoga, promenader och rott iland många uppgifter i ämnena. På onsdagen hade vi en helt fantastisk Skolans dag. Hoppas även ni också tyckte det och fick ut något intressant av dagen! Tack för att ni gjorde dagen så bra som den blev!

Se gärna viktiga datum nedan vad som händer framöver. Det kommer bli många ledigheter, klämdagar och annat. Viktigt att vi alla hjälps åt och hänger med vad som händer. Nu är det rutschkana nedför hela vägen fram till sommaren.. 🙂

 

Matte:

Vi fortsätter med vår programmering, som kommer vara klar denna vecka i matten. Nästa vecka är sista skolveckan för Jupiter innan vi övergår till det spännande teaterprojektet. I matten kommer vi alltså att avsluta med lite skala och räkna lite mer med det, vilket vi hann påbörja lite innan programmeringen. Vi kommer jobba med Gleerups och göra lite praktiska uppgifter.

 

I programmeringen på Scratch har eleverna först fått ett uppdragskort där de fick skulle följa instruktioner och utveckla det som står på kortet. När de visat oss lärare att de klarat den uppgiften samt att de behärskar programmet hur det fungerar, fick eleverna göra ett eget projekt de skulle utveckla.

 

Under denna vecka har några av er föräldrar fått lite uppdatering kring era barn hur det går för dem i mina ämnen matematik och engelska. Några kommer få den uppdateringen nästa vecka. Vissa kanske inte alls får någon uppdatering. Då är det inget speciellt som dykt upp. Det är inget ni behöver tänka på. Bara en liten information över hur det ser ut just nu och vad vi nästa läsår kan jobba vidare med.

Engelska:

I engelskan är vi klara med superhjälte temat. De flesta har lämnat in sina serietidningar och jag kommer rätta dem vartefter. När allting är klart och rättat kommer eleverna få ta hem både engelska häften och gärna sin superhjälte tidning också.

 

Denna vecka och nästa vecka i engelskan kör vi på med grammatik. Vi jobbar med grammatiken både muntligt, genom integreringsövningar och skriftligt. I början av lektionen ser vi på ett program som visar och pratar på engelska om grammatiken. Programmet är lite skojigt och gör det lite roligare (“Grammar Company”).

 

Teaterprojektet:

När vi startar teaterprojektet skulle vi behöva lite hjälp av er om det kunde vara möjligt? Vi ska skapa en massa saker men vi behöver också leta rekvisita till föreställningen “Paradiset”. Vi undrar om ni elever och föräldrar kan kolla om ni har något hemma som vi kan låna i föreställningen.

Det vi behöver låna är bland annat:

Grytor

Slevar

Tvättlina

Tvättkorg med klädnypor av trä

Skor och putssaker till skor

Kortlek

Gamla väskor

Två barbiedockor

Plånböcker (gamla och slitna)

En balja (gärna i plåt, måste gå att sitta på)

Kassaskrin

Plånbok

Tyg (typ sängkläder eller något annat). Det ska vara i en blå färg men om ni inte har det tar vi gärna emot vita så får vi färga dem.

Vi kommer att återkomma i veckobreven om det är något mer vi skulle önska ha hjälp med. Ni får gärna mejla Marie innan ni skickar med sakerna till skolan så inte alla tar med ex. barbiedockor eftersom det bara behövs två.

_________________________________________________________________________

VIKTIGA DATUM:

Måndag 13 maj

Inkommande vecka på måndag har eleverna studiedag. Klubben är öppen. Se anmälan.

 

Nationella prov rättningar v. 21

Månd- tisd. 20-21 maj Eleverna har studiedag. Klubben är öppen.

Onsd. 22 maj Schemabrytande dag. Alla ska vara i skolan.

 

Teaterprojekt v.21-23

Dagar mellan 23 maj- 6 juni.

 

Kristi himmelfärdslov v.22

Lov 30-31 maj. Skolan stängd.

 

Sveriges nationaldag

Lov 6-7 juni. Skolan stängd.

 

Friluftsdag v.24

11 juni.

Städdag i skolan v.24

12 juni.

Skolavslutning v.24

13 juni.


SOMMARLOV 14 juni.

_________________________________________________________________________

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Hälsningar pedagogerna i Jupiter, genom Maria