Merkurius veckobrev v. 35

Hej alla härliga Merkuriusar!

Nu är vi igång på riktigt, härligt! Veckan började med sedvanlig mentorstid där vi diskuterade likabehandlingsplanen vi har på skolan. Samtidigt som vi utvärderade våra dagar på Björnö. Bra start.

På No:n startade vi med begreppet förväntningar och hur viktigt det är att man har höga förväntningar på sig själv. Att det många gånger kan vara avgörande i fråga hur man klarar sin skola. Det är verkligen så sant som man säger, att man klarar mycket om man är beredd på att kämpa, inte mycket kommer gratis. Det är ni själva som lägger ribban, det är ni som tar ansvaret över vem ni vill bli och vara. Vi mentorer tror på er så förväntningarna är höga, nu kör vi!

Vidare i No:n har vi börjat med området fröväxter och sporväxter. Vi har varit ute på exkursion och börjat skapa vårt egna lilla herbarium. Begrepp som självspridning, pollinering, förökning mfl har diskuterats.

 

Inför nästa vecka:

  • Vi kommer att påbörja vårt arbete med IUP. Ni kommer att ses i respektive mentorsgrupper. Anns elever ses i hemkunskapen. Henriks och Cristins i L3 och L4.
  • Nu ligger alla tider ute för utvecklingssamtal hos respektive mentor. Som vi skrivit tidigare är det först till kvarn som gäller. Så det är god tid att gå in och boka.

 

Kommande datum som är bra att skriva in i sin kalender:

  • Föräldramöte 11/9 18.00-19.30
  • Skolfoto 13/9
  • Drogföreläsning 16/9 för eleverna – Vi vill redan nu flagga för att det kan bli lite känsligt. Föreläsningen handlar främst om hur droger påverkar vår hjärna.
  • Drogföreläsning för föräldrar med Mariella från Mini Maria och polisen 19/9 i värmdösalen på skogsbo.

 

Trevlig helg!

Ann, Henrik, Charlotta & Cristin