Neptunus välkomstbrev

Hej alla Neptunusfamiljer!

Hoppas att ni alla har haft ett härligt sommarlov med mycket bad, lek och glass. Tack alla ni som har skickat in just er fina sommarplats som får er att må bra. Det ska bli roligt att få veta mer om just din favoritplats. För er som ännu inte hittat er plats som får er att må bra kommer här infon om sommaruppgiften. Vi vill att ni skickar antingen ett vykort eller en bild via mail på en plats som får dig att må bra och skriver varför den platsen är speciell för dig.

Nästa vecka

 • På måndag ses vi på gräsmattan utanför Mellangården kl.08:45 för att tillsammans gå med eleverna till skolstarten vid Amfiteatern. För er som är i behov av barnomsorg  innan, är fritids öppet som vanligt. Efter samlingen i Amfiteatern går vi till våra klassrum. De föräldrar som önskar följa med in i klassrummet är välkomna att vara med på en kort samling för att därefter säga hejdå till era barn. Skoldagen slutar kl.13.45.
 • På fredag kommer vi att ha lägerskoledag. Detta innebär att vi kommer att göra en utflykt till Scoutstugan i vårt närområde. Till denna dag vill vi att eleverna har med sig matsäck (lunch, bestick, frukt/grönsaker, vatten). Vid varmt väder tänk på att skicka med extra vatten och en keps. Kläder efter väder.
 •  På måndag utgår idrotten, så inga idrottskläder behövs.

 

Allmän information

 • “En till en” – Alla elever på Mellangården arbetar “en till en” med en egen iPad (år 1-3).  Vi har flera appar och andra program som medför ljud. Därför är det bra att använda hörlurar som gör att man kan arbeta utan att bli störd av en klasskompis. Av erfarenhet brukar eleverna vilja har sina “egna” hörlurar. Vi har några hörlurar som eleverna kan låna men de elever som vill får gärna ta med sig ett par egna hörlurar som de kan använda i skolan. 
 • Skolmaterial – När en elev ska börja skolan är det ofta som eleverna vill köpa pennor och suddgummi för att ha i skolan. Detta är något vi undanber då vi ser att det tar alltför mycket fokus. Däremot önskar vi att eleverna har med sig en plast eller pappersmapp som eleven kan ha sin läsläxa i för transport mellan skola och hem. 
 • Lämning – När ni lämnar ert barn på morgonen vill vi att ni gör det utanför våra klassrum. Det är önskvärt då vi vill få till tydliga strukturer och rutiner för att få en så lugn och trygg start som möjligt på morgonen.
 • Besök av vårdnadshavare –  Om ni vårdnadshavare är nyfikna på vår verksamhet och vill komma på besök i klassen. Ni kommer då ha en uppgift. Vi tänker att ni är specialist inom något område! Vi vill därför ta vara på eran kompetens. Så när du som vårdnadshavare kommer på besök förväntar vi oss att du berättar om något du kan t ex om ditt yrke, hobby, intresse etc. Vid besök i klassen är du en del av klassen vilket medför att du deltar och är närvarande i det vi arbetar med och finns som stöd för hela klassen. 
 • Schema – schemat ligger på Schoolsoft. Skoldagen kommer att starta kl. 08:20 varje dag och avslutas kl. 13:45. I år kommer barnen träffa fler pedagoger än oss mentorer under sina skoldagar. I idrott kommer barnen ha Gottis Olofsson och i bild kommer de träffa Cecilia Högsveden East.
 • Ledighet – När ni önskar ledighet görs en ansökan direkt på Schoolsoft.
 • Kontakt med oss pedagoger – Vårt fokus är att vara närvarande med barnen, vilket gör att vi inte alltid har möjlighet att svara i telefonen. Ni når oss bäst på mail eller direkt efter skoldagen. Är det akut ber vi er kontakta expeditionen som i sin tur kontaktar oss. 
 • Kulturskolan – Under vecka 36-46 kommer eleverna ha dans med Kulturskolan. Det kommer att komma en pedagog från Kulturskolan som håller i undervisningen men det kommer alltid vara en pedagog från klassen som deltar.
 • Schoolsoft – Det är viktig att ni fyller i era barns vistelsetider. 

 

Vi ser fram emot att få träffa er på måndag!

Ingela, Daniel och Pernilla

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritidstelefon: 08-586 313 27