Neptunus veckobrev v. 41

Hej alla härliga Neptunusar!

Ännu en vecka har passerat och hösten har landat på Lemshagas skolgård. Den här veckan har det bjudits på Ladusvala, repetition: subtraktion, Ll, friluftsliv, vi och -en, -et  m.m. 

 

Kunskaper

Svenska

Millie och Otis hade denna vecka fått som uppgift att ta med sig föremål på bokstaven Ll.  De hade med sig ett lasersvärd, en lök, en luva, ett löv, en legobit, ett lusschampoo, en limstav, ett linfrö, en laddare och ett lamm. Vi skrev ner föremålen i våra ordböcker och för de som ville utmana sig själva fick skriva meningar till orden. Den här veckan var vi extra noga med att eleverna skulle skriva med gemener. Men övning ger färdighet och vi arbetar på.

I svenskan har vi också fått testa på att skriva egna sagor utfrån stödstrukturen Sagomattan. Vi fick göra sagor på olika sätt men alla skulle börja med att komma på vem som skulle vara huvudperson, problemet i sagan, vem som är hjälparen, hitta en lösning och avsluta sagan på något sätt. Det blev mycket kreativa sagor!

 

Friluftsliv

Under friluftslivet gick vi gemensamt upp till skogen och Raketen. Väl där arbetade vi med stationer i tre grupper. På en station fick eleverna göra charader med olika svenska djur. Samma djur användes även på station två där eleverna fick varsitt kort fastsatt i nacken. Uppgiften gick ut på att fråga sina kompisar JA och NEJ-frågor för att ta reda på vilket djur man själv hade i nacken. På den tredje stationen skulle vi para ihop djuren med rätt namn samt med vilket sätt de övervintrar. 

 

 

Matematik

I matematiken har vi den här veckan repeterat kapitlet “subtraktion 0-10”. Målet har varit att eleverna ska reflektera över och visa sin kunskap om subtraktion samt att göra en självuppskattning av sin kunskap. I kapitlet har eleverna fått möta subtrahera genom att ta bort, subtrahera med hjälp av talkamrater, subtrahera genom att räkna bakåt, hitta på räknehändelser, skriva likheter med subtraktion och se samband mellan addition och subtraktion.

Veckans avslutades med att vi gjorde naturmandalas. 

 

NO

Vi har nu också fortsatt att arbeta med faktatexter om svenska djur. Det är väldigt uppskattat! Den här veckan fick vi lära oss mer ladusvalan och självklart pysslade vi även med svalor. 

 

Hem och skola

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 7  “Efter matchen” s.32-35 samt läxboken s.9.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Emy och Ludvig fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Hälsningar från fritids:

Nu är det dags att anmäla sin närvaro alt. frånvaro inför höstlovet v.44. Måndag 28/10 är fritids och Klubben stängt pga personalkonferens, lovverksamhet öppen tis 28/10 – fre 1/11. Fredag 1/11 stänger Fritids och Klubben 15.00 pga röd dag. 

Skriv in närvaro och aktulla tider de dagar (Tis-Fre) ni önskar fritidsomsorg alt. frånvaro om ni är lediga. Vi vill ha din anmälan senast söndag 13/10 för att kunna planera för bemanning och aktiviteter. 

 

Information inför vecka v.42

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag: Bild med Cissi.

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. (Hjälp era barn att komma ihåg att ta med läxan!) 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.44 – Höstlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Pernilla

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritidstelefon: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.