Neptunus V. 39

Hej alla Neptunusar!

Tack alla föräldrar för att ni kom på vårt föräldramöte. Vi hoppas att vi gav er en inblick över dagarna på Neptunus. Klassföräldrarna denna termin blir de tre sista namnen i vardera grön och röd i våra klasslistor. Eldsjälar är givetvis välkomna att vara med och stötta 🙂 Vi kommer att förtydliga dessa namn i ett mail.

 

Normer och värden
Ett spännande projekt som snart drar igång är att vi från och med nästa vecka kommer börja arbeta med blandade grupper från Neptunus, Uranus och Saturnus.  Syftet att skapa åldersintegrerade grupper är att stärka ”vi känslan” och är ett aktivt sätt att främja självkänslan, respekt för andras värde samt öka tryggheten hos alla elever.  En gång i veckan kommer grupperna ses för att arbeta med värdegrundsövningar genom bland annat lekar, drama, samarbetsövningar, värderingsövningar och diskussioner.

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi denna vecka arbetat med bokstaven R. Vi har även arbetat med ordbilderna jag ser, genom att de utifrån en bild fick skriva om vad de såg. I övningen tränade vi även på att skriva med stor bokstav i början på en mening och avsluta med punkt. Veckan avslutades med en fredagsdans till bokstaven R i rörelsealfabetet – Dansa som en robot.

 

 .

   

 

SO-lektionerna har vi fotograferat och berättat om elevernas favoritplats på gården. Snurrgungan, gungorna, slänten, berget var några av de populäraste områdena. Kom in och titta på dokumentationen i klassrummet.

 

Under NO-lektionen har vi lärt oss mer om räven. I röda gruppen gjorde de en tankerutin “Think, puzzle and explore”, som går ut på att fundera över vad man redan vet, undersöka och ta reda på mer. I gröna gruppen gjorde eleverna tankerutinen “I see, I think and I wonder efter att ha tittat på en film. Vad såg jag/lärde jag mig, vad tänkte jag om det och vilka nya frågor väckte det.

 

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt arbeta med subtraktion. Vi har subtraherat genom att räkna bakåt, hittat på räknehändelser och löst olika subtraktionsproblem. Vi har också kommit igång ordentligt med Vektor.

 

När vi hade friluftsliv var vi ute i den härliga, men kyliga, höstvackra naturen runt Lemshaga för att hitta olika sorters löv. Vi hittade även en del svamp och en stor ek som det behövdes nio barn för att nå runt.

 

    .

 .  .

 

idrotten gjorde vi olika övningar när vi sprang över plintar på olika sätt med kroppen. Sedan en övning där det gällde att inte nudda de mjuka bollarna som rullades fram och tillbaka på golvet.

   

 

Här kommer lite information från Värmdö Kulturskola:

Spela trumpet!
I Lemshaga Akademi finns det möjlighet att börja i en nybörjargrupp för trumpet.
Måndagar kl 14:00-14:30
För info och boka kurs
www.varmdo.se/varmdokulturskola
Lärare Anders Nordkvist
anders.nordkvist@varmdo.se

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 6 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.
  • En elev ur vardera klass får en “bokstavspåse” med sig hem. I påsen ligger en bokstav som kommer att vara hemlig för de andra eleverna tills den ska presenteras. Samla 5 saker som börjar på den bokstaven. Påsen vill vi att eleven tar med sig tills på måndag veckan efter.

 

Schoolsoft:

En fråga som kom upp under föräldramötet var hur ni som föräldrar kan meddela om någon annan än den planerade ska hämta ert barn på fritids. I ”Kommentar från vårdnadshavare” som finns under mina tider skriver ni in ett meddelande som fritids kan läsa.

 

Just nu så har vi fall av svinkoppor som tydligen är värre än vanligt efter den varma sommaren vi haft. Håll uppsikt över sår främst i ansiktet och på händerna som inte läker. Här kan ni läsa mera.

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Impetigo—svinkoppor/

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Engelska och bild.
Onsdag:
Torsdag: Idrott med ombyte. Läxa lämnas in.
Fredag: Läxa och bokpåse lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • Vecka 44 – Höstlov

Snart är det dags för Höstlov och inför det behöver vi på fritids veta om ditt barn behöver omsorg under lovet. Ni gör anmälan via schoolsoft, ska ditt barn vara här fyller ni i aktuella tider för v. 44. Ska ditt barn vara ledigt skriver ni ”ledig” under ”kommentar från vårdnadshavare”.

Detta är mycket viktigt att ni gör och det gäller ALLA barn inskrivna på fritids eller klubben. Vi behöver era anmälningar senast 7 oktober för att planera bemanning och aktiviteter.
Hälsningar Fritids och Klubben

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.