Solens veckobrev V.37

Hej Solar och föräldrar

Veckorna rullar verkligen på och även denna är till enda.
En vecka fylld av mer och mindre spännande upplevelser.

 

Veckan började med förberedelser inför utvecklingssamtalen. Hoppas nu alla är förberedda för att hålla sina samtal och har funderat ut fantastiska och realistiska mål med åk 9.

 

Veckan fortsatte sedan med sommarprat och analyser av det valresultat som nu, nej nu, nej nu, nej nu är klart…… Vi jämförde hur eleverna på Värmdö röstade i de olika skolorna. Jämförde även med resultatet av riksdagsvalet. Varför är finns det sådana skillnader mellan barnen och oss vuxna var några frågor som dök upp. Ja det kan man ju fundera på.

 

Vi har också denna vecka haft den fantastiska möjligheten att träffa våra fadderbarn och försöka hjälpa dem att förstå det här med valet och Sveriges demokrati.
Det var både spännande för fadderbarnen och våra solar.
Några tankar som dök upp efteråt var – Shit var smarta dom var, och vad svårt och nyttigt det var att försöka förklara på en annan nivå för någon yngre. Härligt fler sådana träffar ser vi fram emot.

 

 

Tyvärr var vi tvungna att flytta fram vårt föräldramöte från i Onsdags till den Onsdagen den 26/9. Hoppas alla kommer och tar del av den viktiga informationen om gymnasievalet som kommer dominera mötet.

 

Praktisk Info

Avtal att skriva på – (Vi saknar fortfarande många avtal)

Ni behöver skriva på avtalen nedan igen. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på tisdag. Vi kan skriva ut åt er på måndag om ni inte kan skriva ut hemma.

Datoravtal finner ni under praktisk info på hemsidan. https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2016/02/Avtal-om-användning-av-tekniska-hjälpmedel-åk-7-9-1.pdf

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss. Köket behöver få in den snarast! Specialkost blankett – Specialkost

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp.

Värdesaker

Vi vill påminna er om att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Viktiga datum

17/9 Tid för utvecklingssamtal på förmiddagen. Om du inte har samtal har du sovmorgon och börjar efter mentorstimmen enligt ditt schema.

19/9 Utvecklingssamtal, 1/2 studiedag 1/2 ledigt.

25/9 Lemshagaspelen, idrottsdag, matsäck

26/9 Föräldramöte med gymnasieinformation kl.18-20.30

19/10 Orientering

29/11 Muntliga NP

 

Trevlig helg önskar solen mentorer