Uranus V34

Hej alla Uranusar!

 

Vad roligt att se er alla igen! Vi rivstartade veckan i tisdags med en vandring runt Vidsjön i Brunn. Vi gick hela 7 km! Men eftersom vi gjorde flera stopp för frukt, lunch och olika uppdrag kändes det inte som att det var så långt. När vi väl var tillbaka till Lemshaga kändes det dock att vi var lite trötta 🙂

Uppdragen som eleverna fick göra under vandringen handlade om våra sinnen. De skulle se, höra, lukta, känna och smaka. T.ex. så var skogen full med lingon och blåbär som vi smakade på och så hade vi med termometrar som vi mätte badtemperaturen med.

 

Eva kommer från och med nästa vecka arbeta 80% och är ledig på tisdagar. Då kommer Marie Moberg att vara med Uranus Röd. Flera av er känner henne sedan tidigare då hon jobbat många år på skolan.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har repeterat 10-kamraterna. Många av eleverna hade ju det som mål att kunna dem som “rinnande vatten” och det var bra att stämma av om de nått det målet.

Vi har också börjat i vår arbetsbok med det första kapitlet som handlar om addition med uppställning.

 

Under svenska- och so-lektionerna har vi bl.a. haft olika skrivuppgifter som handlar om att vara en bra vän.  Vi har diskuterat vad en vän är, hur man är en bra vän och hur just jag är en bra vän. Vi har har också lekt olika samarbetslekar tillsammans.

Tillsammans gjorde vi även en tankekarta över vår utflykt som de sedan fick skriva om i sin skrivbok. Vi har också arbetat i de första sidorna i arbetsboken och läst första kapitlet i “Diamantjakten”, som eleverna har i läxa till nästa vecka.

 

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 1 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag:
Tisdag: Bild och Engelska
Onsdag Idrott utomhus – Ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxa lämnas in. 
Fredag: Läxa lämnas ut.

 

Kommande händelser:

 

  • Fotografering blir det torsdag den 12 september. 

 

  • Föräldramöte – Torsdag 12 september kl.17.30-19.00

Vi hoppas alla barn kan vara representerade av en vårdnadshavare. Program kommer.

  • Teater – Fredagen den 13/9 åker vi till Gustavsbergsteatern för att se föreställningen “Nalle Clown”.
  • Utvecklingssamtal – Vi kommer ha utvecklingssamtal under vecka 39, och då främst onsdagen den 25/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla.  

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Eva och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.