Venus veckobrev vecka 45

Hej Venusar!!

Så var ni då tillbaka igen efter vad vi hoppats varit ett skönt och avslappnande lov. Vi tar oss in i November med lite mer mörker utanför men då gäller det att vi tillsammans lyser upp tillvaron för varandra.

Veckan som gick: Mentorstid inledde veckan som vanligt och den här gången la vi störst fokus vid en mitterminsutvärdering av era uppsatta IUP mål. Ganska många hade svårt, men det är en otroligt viktig sak att lägga kraft och energi på. Hur skall vi annars veta att vi är på rätt spår? Titta gärna tillsammans igenom målen på nytt där hemma i lugn och ro. Under mentorstiden fick ni även rösta på vilket museum ni ville besöka under omvärldsdagen den 29/11. Mer info om samlingstider och övriga praktiska saker kommer läggas ut på schoolsoft när det närmar sig.
Tyvärr har det varit många borta från personalen den här veckan. Alltifrån föräldraledighet till utbildningar men det ser bättre ut inför nästa vecka.

Veckan som kommer: På måndag är vi inbjudna till våra fadderbarn på mentorstimman. Vi samlas som vanligt i L3/L4 för att sedan gå ”ner” till Uranus. Fadderbarnen kommer att ta med sig sin favoritbok och berätta om den. Vi och fadderbarnen vill att ni också ska ta med er en favoritbok och berätta om den. Det behöver inte vara en bok du läser nu utan kan även vara en bok som du läste när du var lite yngre. Veckan innehåller även ett par prov samt läxor/beting/arbetsuppgifter som vanligt. Lektionstiden är sååååååå otroligt viktig att utnyttja!!! För extra stöd och hjälp finns studietiden på måndagar 8:30-9:20 (jämna veckor är även vår speciallärare där) samt fördjupningstiden som varje elev har en gång i veckan. Provtiden på onsdagar (15:30-16:30) är till för alla som av olika anledningar skall göra ett prov, omprov.

Övrigt:

Mailadresser: Nu har vi fått svar från samtliga familjer att det är okej att lämna ut vårdnadshavares mailadress till övriga föräldrar i klassen. Dessa har nu skickats till en förälder bland denna termins klassföräldrar. Hoppas att det kan underlätta er kommunikation.

No: Som meddelats tidigare från skolledningen kommer eleverna att från och med måndag få en ny No-lärare. Han heter Björn är utbildad i ma/no och bosatt på Ingarö. Vi hoppas att det skall bli bra för klasserna trots ytterligare ett lärarbyte i ämnet. Vi hälsar Björn varmt välkommen till oss!!

Preventionsturnén: Den 26/11 kommer vi åka till kommunhuset som stått på kommande datum en längre tid. Här följer lite mer info om vad det är:
Skolturnén har tidigare besökt alla åk 8, nu har vi valt att gå ned i åldrarna, då det är mer förebyggande att nå ut tidigare, from ht-18 vänder vi oss till åk 7.
Vilka är vi? Representanter från kommunens preventionsteam, Polarna, Mini Maria och
Stödcentrum, Värmdö Kommun.
Vi kommer ge åk 7 information om kommunens förebyggande verksamheter.
Detta görs i ett främjande och brottsförebyggande syfte. Vi lyfter bland annat frågor om
att de i år blir straffmyndiga, vilka brott som är mest förkommande bland unga på
Värmdö just nu samt vart det går att vända sig vid särskilda behov.

Kommande datum:

26 Nov Mån Info av Värmdöpolarna mm
29 nov tors Omvärldsdag
20 dec tors julavslutning kväll.
21 dec fre kompledig för tors kväll.

Då återstår bara att önska er alla en magiskt härlig helg!!

//Ann, Johanna, Mia och Henrik

En kommentar

Kommenteringen är stängd.