Tellus veckobrev v 15

Tack för en bra vecka Tellus!

 

 

Normer och värden

Den här veckan inledde vi med mobil-snack på mentorstimmen. Mobiltelefonen är ibland ett fantastiskt verktyg och något vi både kan och bör använda under lektionstid när det finns ett specifikt syfte. Under raster och övrigt arbete ser vi dock att samspel och fokus gagnas av att det är mobilfritt och vi har därför som regel att mobilen ska vara avstängd och inlåst.  Ett stort tack till er elever som verkligen tagit till er, vi har sett en stor förbättring den här veckan.

För den som var frånvarande i måndags finns mobilregler att skriva under på schoolsoft.

 

Ämnen

Väl kämpat med nationella proven alla fina! Ni har alla gjort ert allra bästa och vi hoppas att var och en av er kan känna att det är gott nog.

 

Nu har vi avslutat arbetet med faktatexter i NO och svenska. Från och med nästa vecka blir det läsning (Eldens hemlighet) och språklära (nordiska språk, ordklasser och satslära) i svenskan. I NO:n kommer vi först avsluta biologin med evolution innan vi går över till fysik och krafter. I SO:n är Stormaktstiden som gäller.

 

 

Från och med nästa vecka är det uteidrott.

 

I matten drar vi nytta av det fina vädret och arbetar med problemlösning utomhus:

 

Skolböcker

Vi saknar en del skolböcker, leta gärna hemma och se om ni hittar samhällskunskapbok, religionsbok, mattebok och skönlitterära böcker du lånat från skolan.

Skolbio

På tisdag nästa vecka, den 17/4, går vi alla i Tellus och ser filmen Hunt for the Wilderpeople på förmiddagen.  Skoldagen börjar utanför Gustavsbergstetarn kl 9.20, det blir alltså lite sovmorgon denna dag. Vi är tillbaka i skolan innan lunch.

Vårens nationella prov

6/2 NP svenska – genomfört

8/2 NP svenska – genomfört

10/4 NP matematik – genomfört

12/4 NP matematik – genomfört

2/5 NP engelska reading, listening

4/5 NP engelska, writing

Vecka 20

14-16/5 Studiedagar
17/5: Omvärldsdag med Operation Lemshaga. Elever i åk 6-9 kommer att vara befriade från skolarbete och istället få i uppdrag att dra in pengar till ett välgörande ändamål denna dag. Det betyder att du som elev behöver ordna så att du den 17/5 har ett arbete du kan utföra mot betalning. Det kan vara på en arbetsplats eller i hemmet.

Om det är så att det kliar i restarmen vill vi redan nu flagga för att vecka 20 kan vara en bra vecka att passa på att vara ledig på då det den veckan bara är fredag 18/5 som är vanlig skoldag.

 

Trevlig helg!

/Catrin, Krister, Daniel, Fia och Johanna

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']