Jupiter vecka 5

Tack för en bra vecka med givande utvecklingssamtal och lyckad allaktivitetsdag!

 

 

Däremellan har vi ju faktiskt hunnit med en hel del skolarbete också. I svenskan har vi fortsatt arbetet med Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Vi tränar fortsatt på skrivriktighet, att sammanfatta samt reflektera kring det vi läser.

 

 

 

 

Förutom att boken är spännande och bildande, ger den oss också massor att reflektera och tänka kring. Exempel på frågor som boken väcker:

 

Varför tror du att Karl XI grundade Karlskrona och örlogsflottan vid kusten i Blekinge?

 

Varför tror du att så utvandrade många till Amerika vid tiden då boken skrevs?

 

När Nils Holgersson hittade den gamla bondmoran död tyckte han synd om henne som levt i ensamhet och längtan. Det fick honom också att tänka på sina egna föräldrar. Vad tror du att han känner när han tänker på dem? Varför?

 

Nästa vecka kommer Nils Holgersson och gässen att besöka Tåkern i Östergötland. Vad vet du om den?

 

Tror du att Smirre Räv kommer dyka upp i Östergötland?

 

I NO:n fortsätter ni lära er massor om ljus. Den här veckan gästspelade vår egen Anna och berättade om hur ljuset påverkar oss. Utifrån detta har ni påbörjat fina affischer:

 

 

 

Nästa vecka

 

Nästa vecka är det vanlig skolvecka. Jag (Catrin) är ledig så det kommer att vara vikarie på svenska-lektionerna. Ni kommer läsa Nils Holgersson varje dag samt göra uppgifter kopplade till läsningen.  Idag, fredag, förberedde vi svenskveckan genom att gå igenom alla veckans uppgifter och klistra in dem i svenska-boken. Johanna var superduperschssyt och fixade åt er som var frånvarande idag. Tusen tack, Johanna!

 

Ni fick också två läsläxor på en gång eftersom jag inte kommer kunna dela ut någon ny nästa vecka. Exemplar av läsläxan samt alla uppgifter sitter, tillsammans med instruktioner för veckan, uppe på anslagstavlan i respektive klassrum om någon saknar.

 

Skolbio 10/2

Måndagen den 10/2 besöker vi Gustavsbergstatern och ser skolbion Jag är William. Då bion börjar kl 9.30 går det bra att komma direkt till Gustavsbergsteatern på morgonen. Kom i så fall senast 9.20 så att vi hinner in och ta plats.

 

Om du behöver omsorg tidigare på morgonen är Klubben öppen. I så fall behöver du vara i skolan senast 8.50 för att åka bussen som går 9.09.

 

Meddela mentor om du kommer till skolan på morgonen så att vi vet hur många som ska åka buss med oss. Tack!

 

Läxor

Alla läxor hittar du på schoolsoft. Kommande vecka är det som vanligt läxa i matematik, svenska och engelska.

 

Trevlig helg önskar

Anna, Camilla, Catrin och Johanna.

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.