Uranus V22

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Vad härligt det är med lite sommarvärme! Ute på rasterna springer barnen runt i full fart, leker, bygger och upptäcker. 

 

Kunskaper

 

Under de flesta lektionerna denna vecka har vi arbetat med temat “Livet Förr – hur det var att vara barn förr i tiden” Vi har bl.a. tittat på Madicken och gamla filmer om hur det var förr i tiden, år 1900 och framåt.

I torsdags var vi ute och lekte lekar som funnit i 100 år: Hoppa hage, “Sista paret ut” och så spelade vi kula. Barnen sa att det måste varit kul att vara barn för 100 år sedan!

Vi har också arbetat en del med Sally Smart och vi har läst upp våra bokrecensioner från sista läsläxan för varandra.

 

     

 

matematiklektionerna har vi avslutat kapitlet som handlade om klockan. Träna gärna på klockan hemma då det var knepigt för många av eleverna. Dels skulle de lära sig klockslagen på den analoga klockan samt den digitala och dels skulle de träna på att räkna ut tidsskillnader. Så passa på att under sommaren träna på klockan för att ge dem de bästa förutsättningar inför det nya läsåret. Vi kan tipsa om appen Moji Klockis som är bra, dock kostar den 25kr.

I slutet på veckan startade vi upp det sista kapitlet i boken som handlar om statistik då vi ska lära oss mer om diagram och tabeller. Som uppstart fick eleverna genomföra små små undersökningar bland sina kamrater som de redovisade i ett stapeldiagram.

 

 

Friluftslivet var vi på IP och gjorde olika samarbetsövningar. Barnen jobbade jättebra och humöret var på topp!

 

 

Hem och skola

 

I både Uranus och Neptunus har vi haft flera fall av löss. Titta gärna igenom ert barns hår nu i helgen så att vi kan bli  av med dem.

 

Påminnelse: Detta år kommer inte skolavslutningen att se ut som den brukar på Lemshaga. På grund av rådande situation kommer vi att vara i våra klassrum istället för amfiteatern och tyvärr är inga föräldrar välkomna. Skolavslutningen kommer att pågå mellan kl.9.00-10.30. Därefter är det lunch för de som är i behov av fritidsomsorg. Om man inte har anmält till fritids hämtar man sitt barn 10:30.

 

Läxa: Intervjuläxa till onsdag den 3/6. Barnen har fått med sig ett intervjuprotokoll där frågorna finns och som de skriver svaren på. Kom ihåg att låta barnen öva att läsa upp sina svar hemma innan de visar i skolan.

 

Nu är det hög tid att lämna tillbaka alla skolans böcker. Vi saknar fortfarande bl.a. några Diamantjakten.

 

Vecka 23

Måndag:
Tisdag: Vi tittar in i Villan på fm. Bild & Engelska
Onsdag: Ta med intervjuläxan
Torsdag: Gammaldags skoldag med tidsenlig klädsel. Vi äter den vanliga lunchen på skolan.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 4/6 Gammeldags skoldag
  • 8/6 Friluftsdag, medtag matsäck.
  • 9/6 Vi städar ur vårt klassrum och tar hem alla saker inför flytten till Villan. Ta med en papperspåse.
  • 10/6 Sommaravslutning

 

Ann-Sophie, Eva, Marie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se