Studio Stjärnan veckobrev v. 42

Varmt välkomna till Stjärnan!

Denna vecka har vi fått nya hyresgäster att ta hand om här i Stjärnan. Spännande att se hur allt reagerade när de försökte hittade de små pinnarna i vårt akvarium. Nästa vecka kommer vi att titta närmare på FN då det är FN-dagen på söndag.

Musik:

Vi har under vecka fortsatt övat på att spela på piano i Musikladan. Några av oss hade uppgiften att spela tillsammans och då försöka med det lite komplicerade momentet att faktiskt spela samma ton samtidigt. Detta kommer vi att fortsätta öva på i studion. Några av oss har i uppgift att skapa egen musik vi kommer här använda oss av GarageBand så småningom.

No – Vandrande pinnar

Under fredagen flyttade våra 5 hyresgäster vandrande pinnarna in i Stjärnans lokaler. Något som blev en stor succé för våra elever som kommer till oss. Några av oss har fått äran att hjälpa till att namnge våra kompisar.

Låt oss presentera våra nya vänner, Rudolf 4cm lång, Benji Lövström 3 cm lång, Lexus LFA 8,5 cm lång och Tom Jerrybella som är 5 cm lång. En pinne har ännu inte fått något namn kanske någon kan ge oss ett förslag.

Inför inflyttningen av våra kompisar så läste vi faktatexter och lyssnade till berättelsen ”Vandrande pinnar på rymmen”. Vi har även studerat våra små insekter för att kunna rita av dem så noga som möjligt. Nästa vecka kommer vi att fortsätta vårt projekt genom att skriva faktatexter.

SV, Slöjd – Textil

Denna vecka har några av oss tagit oss in i textilslöjden för att skapa våra djur i vår saga The unicorn and elephant kindom som vi startade på under förra veckan. Djuren kommer vi skapa med hjälp av fårull. Under vårt första tillfälle fick vi känna på materialet och se hur vi kan arbeta med ullen för att få den att formas till en elefant och en enhörning.

Information:

Nästa vecka v. 43: 

Denna vecka kommer vi även erbjuda lite halloween pyssel för de som är sugna. Vi kommer även prata om FN dagen och vad FN gör för oss barn. Självklart kommer vi även hinna med alla våra andra ämnen också! Vi avslutar veckan med i hemkunskapssalen med något gott med inspiration av Halloween.

Måndag –  Sovmorgon. Idag erbjuds idrott med Gottis i idrottsalen medtag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek, (träningsbyxor och kortärmad tröja samt en extra tröja om det blir kallt).
Tisdag –
Onsdag – Ses i slöjdsalen kl 8.15.
Torsdag –
Fredag – Idag erbjuds idrott, tag inneskor och vattenflaska samt klä dig i kläder för lek (träningsbyxor och kortärmad tröja). Vi avslutar dagen i Hemkunskapssalen med halloween mys.

Studion är öppen för elever i åk F-6 måndag 9.30-13.30, tisdag-torsdag 8.20-13.30 samt fredagar 8.20-13.00.

Skolgarderoben – Lemshagatröja:

Nu är skolgarderoben på plats på skolan och de som önskar kan beställa kläder med skolans logga på. Ett urval av tröjorna kommer att finnas på skolan under nästa vecka för den som önskar ta en närmare titt eller prova storlek. En ev. beställning görs senast måndagen den 1 november på: www.skolgarderoben.se/lemshaga

Blänkare:

v.44 – Höstlov, Studion Stjärnan stängt under veckan.  Fritids stängt 1/11 öppet resterande dagar. Var snäll och gör anmälan på school Soft för tisdag-fredag.

Tack för den här veckan!

Camilla Mauritzson (Lärare)
camilla.mauritzson@lemshaga.se

Cecilia Engerdahl (Socialpedagog)
cecilia.engerdahl@lemshagas.se

Telefonnummer till Studio Stjärnan: 08 586 313 19. Vi svarar under hela dagen om vi inte sitter upptagna med elever, vi ser helst att ni ringer oss före eller efter studiotiden som är mellan 8.20-13.30.