Fritids i Villan VT-2019

Så var vi igång igen, härligt! Vi kommer fortsätta ha obligatorisk fritidsgympa varannan onsdag jämna veckor mellan kl 15-16.15, vet ni med er att ni hämtar under den tiden, påminn gärna era barn att ta med sig sina saker till gymnastiksalen. Nytt i Villan för i år är Schack som vi kommer ägna tid åt både under skoltid och fritidstid. Målet är att bli mästare på spelet och klassen har bildat schackklubben ’Schackplaneten’. På fritids kommer det vara spel med ledning/support av Nils på måndagar och torsdagar. Eleverna är så peppade och ser verkligen fram emot detta.

Planeringen för fritids i Villan under VT-2019 ser ut som följer;

Måndagar; Morgonfritids; Lilla aktuellt med efterföljande quiz tillsammans med Nils.
Eftermiddagen; Vi startar upp veckans pyssel i Saturnus röd. Schack kl 15-16 i Saturnus grön.

Tisdagar; Veckans pyssel i Saturnus röd. Spel/rita/läsa osv i Saturnus grön.

Onsdagar; Veckans pyssel i Saturnus röd. Spel/rita/läsa osv i Saturnus grön. Ojämna veckor.
Fritidsgympa i gymnastiksalen jämna veckor, då bakar vi också i villan så att även de elever som inte kan baka på fredagar har möjlighet att kunna delta i denna uppskattade aktivitet.

Torsdagar; Veckans pyssel i Saturnus röd. Schack kl 15-16 i Saturnus grön. Eleverna erbjuds att vara med på fritidsgympa på torsdagarna även under denna termin.

Fredagar; Veckans pyssel i Saturnus röd. Baka ojämna veckor. De elever som varit med och bakat kommer precis som förra terminen få ta med det vi bakat hem och den sista fredagen i månaden kommer alla elever få fika på det som bakats och titta på film.

Först ut som veckans pyssel, under v. 3 och 4 är Decoupage på kakelplattor, har ni vita (eller andra ljusa färger) och släta kakelplattor att skicka med ert barn så tar vi tacksamt emot dessa.

 

Vi vill gärna påminna om att det är vi på fritids som sköter utcheckningen på eftermiddagarna när eleverna går hem.  Det är viktigt att barnen säger hej då till en av oss och inte enbart till sina mentorer

Ni når oss på telefon 08-586 313 26 och mail; nils.hernsjo@lemshaga.se och pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

Tack för en fin första vecka på läsåret. Ha en riktigt trevlig helg.

Nils och Pernilla

En kommentar

Kommenteringen är stängd.