Fritids sommarlovsbrev

Nu har skolan slutat och sommarlovsfritids har äntligen börjat! Här kommer lite information som kan vara bra att känna till för er som har anmält ert barn till fritids i sommar. 

Vi önskar att ni som är anmälda till fritids kommer senast 9.00, blir ni senare än så önskar vi att ni ringer och meddelar oss det (0858631327). Blir ni däremot lediga en dag som ni egentligen är anmälda till vill vi att ni skriver ledig på schoolsoft alternativt klickar i frånvaroanmälan på schoolsoft.

Vi kommer att starta varje morgon med en samling kl 9.00 där vi går igenom dagen, direkt efter visas barnkanalens sommarlovsmorgon för de som vill se. Därefter gör vi lite olika aktiviteter, mindre utflykter, fria lekar och pyssel beroende på väder, bemanning och elevantal. Från och med midsommar kommer vi att slå ihop avdelningar med varann. 

Vi äter lunch ca 11.00 och mellis ca 14.00. Efter mellis är vi alltid tillbaka på skolans område om inget annat har angivits. 

Bra att ha på sin hylla varje dag: Solkräm, keps/hatt, ryggsäck, vattenflaska samt badkläder och handduk för eventuell vattenlek. 

Badrutin: Under sommarlovsfritids brukar vi gå till södersved för lek, häng och ibland även eventuellt bad för de som vill (ej aktuellt innan midsommar). Men för bad har vi tydliga riktlinjer för dessa tillfällen.
Inga elever kommer att få bada någon annan stans än innanför de låga bryggorna, även innanför bryggorna har vi två personal som står som hörnpelare som visar gränsen hur långt man får gå i (alla ska bottna) och vi har ett maxantal på elever i vattnet beroende på vattenvana och simkunskaper. Därefter turas man om i omgångar att få möjligheten att svalka sig. Personalen är utbildad inom livräddning. 


Vi påminner om att fritids stänger v.28 till och med v.31. Samt att vi stänger 15.00 dagen före midsommar, midsommarafton är det stängt. 

Vi på fritids önskar er alla ett härligt sommarlovsfritids och en trevlig sommar!