FritidsKlubben

Välkommen till klubben

Vi hoppas ni alla har haft en bra och skön sommar!

Lemshaga Akademi erbjuder en fritidsverksamhet, ”Klubben”, som riktar sig till mellanstadieelever som går i klass 4-6.

Klubben erbjuder olika typer av, tävlingar, pyssel, fredagsfilm, uteaktiviteter, träslöjd, utflykter, bakning, aktiviteter i idrottshallen, datadagar och mycket annat kul. Tanken med Klubben är att barnen själva ska komma med idéer och alternativ på saker att göra.

Bra att veta om Klubben:

•Klubbens öppettider är från att elevernas sista lektion slutar till och med kl:17.00 på måndag till torsdag och på fredagar till kl:16.30. Om någon elev behöver omsorg efter 1630 så går vi till Mellangården och där finns personal på plats. 

Vid behov av morgonfritids 07.30-8.20, kontaktar man klubbens personal. Morgonomsorgen är på Mellangårdens Fritids.

•Höstlov, jullov, sportlov, påsklov och studiedagar har Klubben öppet i sina lokaler, vi kommer ha egna utflykter för klubben elever på loven.

•Personalen kryssar in när eleverna kommer och kryssar ut när de går hem. Självklart säger man alltid ”hej” och ”hejdå” till oss vuxna så vi vet att man har kommit/gått hem.

•Mellanmålet äter vi någon gång mellan kl: 14:30 – 15:00 varje dag.

Mobiler

När skolan slutar ska Klubben vara helt mobilfri. Eleverna får lämna in sina mobiler i klubbens mobillåda. Annars ska telefonen vara i väskan eller i fickan och ej användas. Om eleverna behöver ringa sina föräldrar får dem låna Klubbens telefon eller göra det från sin egen mobil efter att dem frågat oss i personalen. Vill ni föräldrar nå oss på klubben uppskattar vi att ni i första hand kontaktar oss och inte era barn. Väldigt många elever tittar regelbundet på sina telefoner för att dem ”väntar” på att ni ska ringa. 

Klubben-mobilens tfn 08-58631325.

Vi inte använda mobilerna för att spela på klubben, när vi har skärmtid använder vi skolans datorer.

Vi som arbetar på Klubben heter

Hanan Kanou

Samuel Östlund

Victor Horvath

Tel nr. Klubben:

08-58631325

Aktiviteter att pyssla med

Biljard, pingis, datorer, skapande verksamhet, TV-spel, brädspel, läx- och tidningsläsning, film, bakning, frågesport, träslöjd. Vi har också möjligheter till idrottsaktiviteter såsom basket, fotboll och tid i gymnastiksalen.

Hur jobbar vi

Vi jobbar med eget ansvar, vilket innebär att barnen ansvarar för sin egen tid på fritidsklubben och att den blir så bra som möjligt för dem. Till exempel att skriva upp närvaron, hjälpa till vid mellanmålet, att plocka undan efter sig när man använt saker.

Vi erbjuder aktiviteter och möjligheter men barnen får själva komma på vad de vill praktisera och genomföra för aktiviteter, med handledning av fritidsledarna.

Allas lika värde

Alla barn ska känna sig sedda och bekräftade.

Vi använder vårdat språk.

Vi visar respekt för varandra och varandras olikheter.

Du som går på fritidsklubb ska ha möjlighet att påverka innehållet i verksamheten.

Trygghet

Miljön i fritidsklubben ska vara sådan att barnet känner sig trygg.

Möjlighet till avskildhet i smårum.

Vi förväntar oss att eleverna uppträder med respekt för sina kompisar, samt vid behov hjälper till att skapa trygghet för sig och sina kompisar.

Fritidsklubbens målsättning

Fritidsklubben syftar till att ge trygghet, gemenskap, uppmuntran och uppskattning i nära relation till personal och kamrater.

Vi kommer att erbjuda läxhjälp för åk 4-6 på tisdagar 15.30-16.30 och torsdagar samma tid, med start v 36.

Verksamheten innehåller både aktiviteter och möjligheter till avkoppling.

Stor vikt läggs vid barnets behov, intressen och önskemål. Så uppmuntra era barn att prata med oss om dem har särskilda önskemål. Så får vi se om det går att genomföra. 

Med vänlig hälsning!

Klubbens personal