Klubben veckobrev v.3

Det har börjat komma ut en del information på schoolsoft som gäller Klubben. Tyvärr kan vi inte lägga våra veckobrev med bilder och pedagogisk dokumentation i schoolsoft eftersom det inte går att lägga upp bilder där men det viktiga skriftliga informationen kan ni hitta där från och med nu.

Vi började med vårt veckoschema, än så länge sträcker det sig från v.2-v.8.

 

Information om Klubbens veckoschema.

Varje dag på Klubben finns det möjlighet att spela wii, pyssla, spela spel, leka ute, läsa i biblioteket och komma med egna förslag på aktiviteter.

Utöver det har vi följande aktiviteter under veckan:

Måndag – biljard 15.30-16.30
Tisdag – biljard 15.15-16.15, läxhjälp* med Krister 15.20-16.20
Onsdag – bakning varannan vecka 15.00-16.15, datorklubb 15.15-16.00
Torsdag – klubbenslöjd 15.00-16.00, läxhjälp* med Daniel  15.15-16.15
Fredag – klubbengympa 15.00-16.00, skärmtid 15.30-16.30

*Läxhjälpen är inte en klubbenaktivitet men sker under klubbentid och alla får delta. Det är ämneslärare från åk6 som håller i läxhjälpen.

När det blir snö kommer vi att kunna åka stjärtlapp ute på Klubbentid. Alla barn som ska åka ska ha täckbyxor, mössa och vantar. Vi har inget hjälmtvång eftersom backen är så flack och vi endast åker sittandes på stjärtlappar.

 

och anmälan till Sportlovet

 

Dags att anmäla om du ska vara på Klubben under sportlovet.

Om du SKA vara här, klicka på länken anmälan sportlov. Om du INTE ska vara på Klubben gör du ingen anmälan.

Information om lovaktiviteterna finns i länken ovan.

Det är viktigt för oss att kunna planera en bra verksamhet och då behöver vi veta hur många som kommer att vara här. Anmäl senast måndag 19/2.

Tack!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubbengympan på fredagar 15.00-16.00 är väldigt uppskattad och barnen utmanar både sig själva och varandra fysiskt. De har kreativa ideér och håller igång hela tiden!

Fysisk aktivitet är en väldigt viktig del av barnens dag och vi bidar med vår del och erbjuder både fysiska aktiviteter ute och inne.

En annan sak som är väldigt viktig är hur vi är mot varandra och vi strösslar just nu Klubbens lokaler med affischer och ord kring hur man är SNÄLL och arbetar hela tiden med hur vi behandlar varandra.  Att våga vara snäll och att göra förlåt, inte bara säga förlåt i förbifarten är två sätt som vår skola och hela vårt samhälle kan bli bättre på. Det barnen lär sig idag tar de med sig in i framtiden, så hur vill vi ha det i framtiden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annat som händer på Klubben just nu är att magnetstavarna fortsätter att vara väldigt populära, det blir övning i division när de 20 metallkulorna ska delas lika mellan alla de som vill bygga. Ibland blir det svårare tal som 20 delat på 7 och ibland lite lättare när de ska dela 20 på 5 eller 4.

Att rita olika mönster är också en del av matematiken som vi använder oss av på Klubben, vissa färglägger färdiga mönster och en del ritar egna. Att experimentera med färgkombinationer och att sitta en längre stund och fokusera är också egenskaper vi vill att barnen på Lemshaga utvecklar och uppskattar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och allra bäst är att vi är här tillsammans!

 

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']