Välkomna till Klubben!

 

 

 

Klubben 2.0stolar klubben

 

Med nyrenoverade lokaler, ny personal men samma härliga stämning och alla underbara elever kommer det här året bli så fantastiskt bra!

 

Vi startar direkt på måndag den 22 augusti 13.00 när eleverna är klara i klassrummen. Vi ses ute, utanför Storgården till att börja med och går in på Klubben efter mellis, förutsatt att det inte ösregnar så klart!

 

 

 

 

 

unnamed

 

Vi är som sagt ett nytt gäng som kommer att arbeta på eftermiddagarna med de elever från åk4-6 som är inskrivna på Klubben.

Eleverna kommer att känna igen flera av oss från olika platser och tillfällen under skoldagen. Vissa av oss är på Klubben varje eftermiddag, några är här vissa dagar.

 

 

 

 

Lite nytt för i år är att Klubbens verksamhet startar utomhus direkt efter att elevernas sista lektion slutat.

Ayla kommer att finnas utanför Storgården varje dag där alla elever på klubben ska markera sin närvaro eller säga ‘hej då’ om de åker hem direkt. Det kommer att finnas möjlighet att delta i olika fria och organiserade aktiviteter ute varje dag fram till mellanmålet som startar kl. 14.30.

Efter mellanmålet kommer vi att erbjuda;

aktiviteter klubben

  • Schackklubb i samarbete med Sveriges Schackförbund
  • Läxläsning 2 dagar per vecka
  • IKT – programmering, filmskapande mm. en dag i veckan
  • Dator/mobiltid 1h om dagen de dagar som det inte är läxläsning. Endast då är egna mobiler tillåtna på Klubben, på utsatt tid och anvisad plats inne och endast spel utan något som helst våld får spelas. Under övriga tider på dagen är mobiler inte tillåtna i varken skolans eller klubbens verksamhet.
  • Skapande och hantverk 
  • Idrottsaktiviteter ute och inne beroende på väder och säsong
  • Fritid för egen lek och egna intressen

…samt diverse tema-arbeten, projekt, högtider och utflykter för att nämna lite.

Mer detaljerade veckoscheman och tider kommer från och med nästa veckobrev. Vi räknar med att ha alla aktiviteter igång senast v.37.

 

 

Bra att veta

Klubbens verksamhet startar direkt när sista lektionen slutar för dagen och vi stänger kl:17.00 måndag-torsdag, fredagar kl:16.30 och dag före röd dag kl:15.00.

På skolloven har klubben ingen egen verksamhet. De elever som behöver vara på Lemshaga under loven är tillsammans med Fritids på Mellangården. Närvaro på loven ska anmälas minst 4 veckor innan respektive lov. Vi återkommer med hur det kommer att gå till när vi närmar oss höstlovet.

Mobiler är som regel inte tillåtna för åk4-6 inom skolans område på dagarna, har eleverna mobil med sig ska den förvaras enligt klassens regler och inte användas. Vill ni nå ert barn under Klubbens verksamhet ringer ni till 08-58631325, vi kommer alltid att ha den telefonen med oss.

Klubben har däremot tre dagar i veckan då egna mobiltelefoner får tas fram i vår verksamhet i 1 timme per dag. Inga spel med något som helst våld får spelas och eleverna får använda mobilen under förutsättning att det fungerar, gemensamma regler skapas tillsammans med eleverna innan det träder i kraft.

 

girlang

 

Vi kommer, precis som vanligt, att skriva veckobrev där vi dokumenterar vad vi gör och informerar om vad som händer så gå in och läs veckobreven här varje vecka.

 

Viktigt!

Vi behöver veta redan nu vilka lever som kommer att vara på Klubben den heldag som åk4-9 har utvecklingssamtalsdag måndagen den 5/9.

Eleverna har studiedag men klubben är öppen,. Alla inskrivna ska anmäla, oavsett om de kommer eller inte, via den här länken senast fredag 26/8.

https://goo.gl/forms/m2okGOYyX57oL17j1

 

 

Ni är fantastiskt varmt välkomna, allihop!

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']