Inför skolstarten v.33. Välkomstbrev till nya Marselever!

 

 

 

Extra viktig (kort) information:  

Skolstart v.33

Onsdag 18/8. kl. 10.00-13.00

Upprop och samling

 • Medtag lås med tillhörande nyckel. Eleverna kommer att få ett låsbart skåp i klassrummet att ha telefoner och andra saker i.
 • Ifylld “multi” blankett länk här: Tillstånd blankett skolstart SG

           Observera att vissa saker behövs fyllas i igen…

Torsdag  19/8. kl. 09.00-14.00

Vi förbereder vår cykelutflykt. Teori och praktik blandas. 

 • Medtag fungerande cykel, hjälm och lås (ska lämnas kvar över natten- alternativt åter på fredagens morgon)

Fredag 20/8. kl. 09.00-14.00 

Cykelutflykt med matsäck! 

 • Matsäck, badkläder, cykel & hjälm

v.34

Måndag 23/8. kl. 10.00-14.00 

Badkläder (endast om blankett ifyllt!) samt bra vandringsskor.

 

OBS! Är ditt barn inskriven på klubben och behöver skolomsorg innan skolstart dessa dagar så meddela Miche omgående. Tack!

 

 

 

På onsdagen sparkar vi äntligen igång ett helt nytt sprakande färskt läsår. Vi pedagoger har suttit hela sommaren och tänkt på allt vi ska göra under året, så håll i er:) Då vi vet att ni läääängtar till oss och skolan vill vi ge er några smakprov på vad som komma skall…

Fantasygenren står i fokus för alla mars-skribenter lagom till hösten och mystiken tätnar där vi ska ta oss an ett nytt spännande läsprojekt.  

I SO ska vi utforska jordens resurser, vad är migration och hur är det med det begreppet befolkning? En ny rafflande omgång med Geografens Testamente ska vi också hinna med när vi arbetar med temat “Europas geografi”…

I matematiken tar vi oss i tankarna till Singapore och utforskar den senaste forskningen, på vårt vis här på Lemshaga så klart. Välkomna!

I NO ska vi påbörja ett arbetsområde inom fysikens hemligheter och mysterier. Varför är himlen blå? Vad färdats snabbast, ljudet eller ljuset? 

I Engelska ska vi bland annat att följa en ny serie kring ett kompisgäng och dess utmaningar. OBS! Om du har varit ute och rest något (utanför Lemshaga) så ta med en sak du kan berätta på engelska om för oss övriga i klassen. Vi är så nyfikna! 

 

Första veckan! 

Som traditionen bjuder har vi en schemabrytande första vecka. Därefter på tisdagen (v.34) så sätter vi igång med det ordinarie schemat. Se schema på schoolsoft. Vill dock påpeka att schemat kan ändras något så här i början men i det stora hela så ska det vara som det är. Då mycket information kommer kring dessa första dagar spaltar vi upp dem här för tydlighetens skull.

 

Onsdag 18/8. Kl. 10.00-13.00

Vi samlas i Amfiteatern kl. 10.00 och har ett traditionellt upprop. Därefter äter vi glass och minglar lite:) Efter glass-minglet så tar vi oss upp och utforskar vårt nya kapprum samt klassrum. En mindre uppgift kommer att påbörjas och sedan är det lunch och avslutning av den först dagen i åk 5. 

Glöm ej att fylla i “intygslappen”  och lämna till mentor.

 

Torsdag: 19/9. Kl. 09.00 – 14.00

Som traditionen erbjuder så börjar vi alltid ett nytt läsår med några dagar av det vi kallar för “lägerskola”. Förra året åkte vi till Björnö och lagade vår alldeles egna lunch på stormkök men här gången är det dags för en cykelutflykt. Därav behöver samtliga elever en fungerande cykel till denna dag. 

Kontakta Mentor omgående om du inte har en cykel så ska vi se hur vi kan lösa det! 

Denna dag ska vi förbereda vår cykelutflykt som sker dagen efter. Ta med cykel, hjälm och lås. Cykeln ställer ni i cykelboden vid mellangården.

Vi startar dagen i klassrummet 09.00. Då går vi igenom resväg, säkerhet i trafiken och lite annat smått och gott. Under eftermiddagen går vi igenom våra cyklar, annan materiel och genomför olika cykelövningar på IP.

När dagen är slut låser ni fast cyklarna och lämnar de över natten så de finns här på fredag morgon, klara att köra! Vill man cykla hemma går det givetvis, men glöm då inte att cykla hit cykeln igen.

Vi samlas alltså med våra cyklar denna dag under eken framför storgården klockan 09.00. glöm inte: 

 • Cykel,
 • Hjälm &
 • Lås 

 

Fredag: 20/8. Kl. 09.00 – 14.00  CYKELUTFLYKT

Dags för den stora cykelutflykten! Samling 09.00 med cyklar redo. Vi kommer att cykla en runda runt universum för att sedan avsluta med bad på en badplats. Vi räknar med att vara tillbaka på skolan runt 14.00 då vi avslutar vår första vecka tillsammans som marsipaner i åk 5:)

Glöm inte matsäck! 

 

V.34 och framåt

Måndag: 23/8. Kl. 10.00 – 14.00  Badutflykt

Vi har en gemensam förmiddag där vi går igenom våra regler och förhållningssätt för att senare på eftermiddagen ta oss till Södersved för en förhoppningsvis solig badstund. Vill påminna om blanketten igen då barnen INTE får bada om lappen inte är inlämnad!

 • Glöm inte badkläder och intyg! Vi äter på skolan. 

 

Tisdag 24/8 – och framåt… Här börjar vi vårt nya ordinarie mars-schema. Se schoolsoft för schematiska detaljer. 

 

 

Övrig information: 

Hoppas att ni alla har haft en underbar sommar och att många tar chansen att träffas på klassträffen på Södersved den 19 augusti kl 17. Klassföräldrarna har skickat ut information och inbjudan till denna. Vi lärare är så glada och stolta över det engagemang som finns hos er föräldrar att fortsätta bygga en trygg och inkluderande grupp. Välkomnandets etik helt enkelt!

 

När: Torsdag 19 e augusti ca kl 17

Var: Södersved.

Vad: Kickoff läsåret 21/22 för alla Mars klasskompisarna med vårdnadshavare/föräldrar o syskon och lärare

Middag att köpa i Brödernas Foodtruck, hoppborg, lekar!

Hälsningar ”klassföräldrarna/barn”

 

 

Ha nu en underbar sista lovhelg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars

 

En kommentar

 • Bianca & Maja säger:

  Biancas cykel har tyvärr blivit stulen. Troligtvis hinner vi inte ordna fram en ny före utflykten.

Kommenteringen är stängd.