Jupiter v. 11

Hej alla Jupiterister!

 

Tiden flyger iväg efter sportlovet och det är inte mycket tid kvar i skolan för detta läsår mera. Snart har ni gått ett helt år i fyran redan! Häftigt va!

 

Denna vecka har varit i stort sett helt normal. Likaså kommer även nästa vecka gå i samma mönster. Veckan har gått fort men vi har hunnit med massor.

 

I matten håller vi på arbetar med geometri- form och storlek. Det är ett jätteroligt kapitel för vi kan hitta på så mycket pyssel och praktiskt att göra med det!

Vi har bland annat lärt oss symmetri, olika former, mäta vinklar och en hel del nya begrepp inom geometrin som är bra att kunna. Vi har även testat klura med lite problemlösning och jobbat praktiskt med det. I slutet av veckan påbörjade vi att bygga vår geometri stad. Se bilder för att se hur flitigt vi jobbat.

 

I engelskan fortsätter vi arbeta med superheroes. Vi har nu lärt oss lite fakta om vardagshjältar, vi har skrivit själva, lärt oss att söka upp information och skriva på engelska. Vi har läst texter högt för varandra, lärt oss att förstå texter, att översätta texter m.m. Nästa vecka kommer vi in på ordlekar och lite mer grammatik som har med superhjältar att göra.

 


KOM IHÅG!

 

Skolgarderoben

Kom ihåg att skolgarderoben är öppen till den 27 mars!

Se länk för mer information:

www.skolgarderoben.se/lemshaga

 

Påsklovanmälan klubben

Påsklovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg under perioden 15/4-18/4.

Vad god fyll i på schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare; Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 24/3 för att garantera en riktigt bra omsorg där personalbemanning, elevantal och aktivitet synkar.

 

Obs! Fredag 19/4 är det stängt pga röd dag, samt att torsdag 18/4 stänger fritids 15.00 pga dag före röd dag.

 

Hälsningar Fritids och Klubben

Teaterprojekt

Vi har fått möjligheten att genomföra ett teaterprojekt under de sista veckorna på vårterminen. Detta ser vi som en fantastisk möjlighet att få knyta ihop klassen återigen. Vi började läsåret med en satsning på gruppövningar och vill avsluta i samma anda för att få gruppen att växa ihop ännu mer. Skolledningen och arbetslaget kommer att bidra med en del var till ekonomin men vi behöver fler sponsorer. Nu önskar vi all hjälp vi kan få av er föräldrar att med ljus och lykta hitta dessa sponsorer. Sponsorerna får då synas i föreställningen på tex affischer och biljetter. Ni kommer att få synas med reklam i samband med föreställningen och arbetet med det.  Kan ni hjälpa oss att hitta sponsorer skulle vi tacksamt ta emot dessa tips.
Dag Information
20/3 Föräldramöte kl. 18-19. Vi träffas i klassrummen
24/3 Senaste anmälningsdag till Klubben om påsklovet
v. 16 Påsklov (16/4-22/4)
18/4 Klubben stänger kl. 15
19/4 Klubben stängt pga röd dag

 

Ha en underbar helg!

Hälsningar vi pedagoger i Jupiter,

Marie, Krister, Camilla och Maria

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.