Jupiter V.11

 

Veckan inleddes med att vi firade internationella Pi-dagen! För att kidsen skulle få en djupare förståelse för vad Pi är så gjorde vi en laboration där vi mätte olika cirklars diameter och omkrets, för att ta reda på deras samband, nämligen Pi…

 

 

 

 

 

-Här kommer veckans sammanfattning av Jupiters egna små journalister 😉

 

 

Hoppas ni har haft en bra vecka. Den här veckan skriver Tindra, Bianca, Mirabel och Lo veckobrevet. Vi skriver om vad vi har gjort under veckan.

 

No: 

På no har vi jobbat med kemi. Och vi har lärt oss om atomer och molekyler, och så har vi jobbat med att ämnen kan vara i tre olika aggregationsformer. Fast, flytande och gas. 

 

Sv: 

På svenskan så skriver vi på våra kapitelböcker, Tidsmaskinen kapitel 4 om en historisk händelse. Många skrev om blodbadet, nine eleven och mycket mera. Sen skulle vi även rita passande bilder till kapitlet. Sen så fortsatte vi även med vikinga uppgiften mer om det står på so. 

 

MA:

På matten i måndags fick vi mäta omkretsen på olika saker med kolasnören och då jobbade vi med pi. Sen så har vi även jobbat med decimaltal då jobbade vi i matteboken. Och dem flesta klarade  det.

 

So:

På So så jobbar vi med vikingatiden och vi ska ha en presentation om saker från vikingatiden till exempel mat, dryck, vapen och skepp.  Och vi ska försöka hitta fakta om dom sakerna som våra lärare inte vet om, Intressant fakta alltså.

 

Eng:

 På engelskan har vi fått ett brev från Jamie och vi påbörjade ett brev tillbaka på torsdagen men vi hann inte klart  med det. Och vi hade glosförhör och vi har fått nya glosor till nästa vecka och alla dom finns på schoolsoft. 

 

Musik:

 På musiken skriver vi låtar och rappar till dom på garageband. Vi skriver dem på svenska och engelska. Vi har använt en rim app föräldigt br att kunna göra vår text.Vi har även jobbat med att göra intron, refränger och avslut.   

 

Idrott:

 På idrotten i måndags så gjorde vi många övningar som var läskiga och utmanande för många, mycket i luften. Sen på fredagen så hade vi handboll där några som hade gått och går på handboll fick visa några uppgifter.

 

 

 

 

 

Vad är din hypotes till att ålarna i serien Kolsvart mystiskt har dött?

 

 

 

Vad tänker du på när du hör ordet kemi?

En galen uppfinnares laboratorium? Eller på atomer som ser ut som bollar? Eller på mentos i Coca-cola?

 

 

Kemi är mediciner, rymdfarkoster och slajm. Skyskrapor, hörapparater, tvättmedel och såpbubblor är också kemi. Allt har atomer som sitter ihop på olika sätt.
Kemi är vetenskapen om de olika ämnena och om hur atomer sitter ihop med varandra. I kemi ingår även kunskapen om hur atomer lossnar från varandra och byggs ihop i nya kombinationer. Detta är vad vi hunnit prata om hittills och haft spännande diskussioner kring!

 

 

 

Kemister vill ta reda på hur något fungerar. Vad händer om två ämnen blandas till exempel? Eller vad händer när ett ämne är blir mycket varmt?
Nästa vecka ska vi ta reda på hur en kemist arbetar. Ett vanligt sätt är experiment eller laborationer, som vi redan börjat göra. Vi ska framförallt lära oss om kemistens olika redskap….

För mer info får ni gärna läsa LPP

 

 

 

 

Övrig information

Info från ledning

Gällande entréns öppnande i Storgården.

Entrén i Storgården har tidigare öppnats kl 8.00. Det har inte varit en bra uppstartsplats på morgnarna och eleverna har det bättre ute i väntan på lektionsstart. Storgården och Lillgårdens samtliga entréer kommer därför öppnas kl 8.15 på morgonen från v 12. Se till att ditt barn klär sig för att kunna vara ute på raster och inför skolstart.

Mvh /skolans Samordningsgrupp

Trä & metallslöjd

Nästa vecka kommer trä- och metallslöjds lektionen att vara utomhus, vi ska pröva våra grillspett som då är färdiga och dessutom pröva att tända eld.

Mvh /Ayla

 

Tips från Gottis

Hej Kompisar! Fredag igen och nu två veckor till Påsk!

Vi håller på med takt och rytm på Idrotten. Just nu övar vi in den oerhört populära Jerusalema. Så passa på att öva hemma nu 🙂
Ha nu en toppen helg!
Kram
/Gottis

Avslutningsvis…

…så lämnar jag er med en videokavalkad från programmeringen, där kidsen skulle spela in en instruktionsvideo till en ett föremåls gömma…

 

 

 

 

 

 

Kommande datum och aktiviteter:

  

V. 14

PÅSKLOV!

 

V. 15

Digitalt Föräldramöte:  Välkomna på Onsdag kl.18.00 Länk kommer på schoolsoft när det närmar sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en fantastisk helg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Jupiter genom Andreas  

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.