Jupiter v. 50

 

 

Hallå där alla tomte-jupeterister! 

Helt galet, bara en vecka kvar. Den här veckan har vi haft det toppen som vanligt med våra härliga kids och oss smarta pedagoger:) Vi har laborerat med vita pulver, spanat på 330 miljoner gudar inom hinduismen och samtidigt sagt hej till Lucia! Här händer det grejer må ni tro. Lite extra stolta är vi över våra tre körtjejer Olivia, Nova och Melissa som sjöng så vackert i tåget!

 

 

 

 

 

En liten fredagskluring: Vem är detta? (Era barn vet det:)

 

 

Fokus denna vecka:  Avslutning på temat “Världsreligioner och livsfrågor”

Nu har vi avklarat de två stora bedömningsdelarna, redovisning samt grupp-prov, i temat och vi börjar närma oss slutet.  Då vi fann detta tema extra spännande dök ett litet minitema upp under resans gång, nämligen fornnordisk tro. Vi kommer därför (av nyvunnet intresse) fortsätta ämnet religion under några veckor in i nästa termin och koncentrera oss på fornordisk tro, med inriktning på olika väsen. Vet ni exempelvis varför man (men framförallt karlar) ska akta sig för skogsrået?

 

Redovisningarna

Vilka små redovisare vi har i klassen! Självklart briljerade våra härliga kids och redovisade många spännande fakta på ett intresseväckande sätt. Det är så fantastiskt att se vilka små “kunskapssvampar” de är och hur mycket de suger åt sig av tips och råd för att utmana sig själva och prestera bättre. De är så modiga och noga med att titta på sin publik, tala tydlig och samtidigt kunna väcka ett intresse hos de som lyssnar. Flera goda exempel gjordes för att fånga publiken lite extra. Det kunde vara att ställa frågor i slutet på det som sagts under redovisningen, uppmuntra publiken att hitta olika “gömda” symboler under redovisningens gång och andra roliga inslag som att en munk inte är synonymt med den “munk” man äter:)

En annan sak vi arbetar med är att kunna ge varandra positiv feedback på varandras framträdande. Här är eleverna också noga med att ge varande matnyttig och konkret feedback. De är duktiga på att säga och upptäcka bra egenskaper som en bra talare innehar.

 

Grupp-provet

Idag , under fredagen, har vi genomfört våra muntliga grupp-prov.  Att genomföra ett grupp-prov är något nytt för eleverna men de tog sig an uppgiften med bravur även här. Lite pirrigt var det i början , som sig bör, men när några grupper var klara spred sig ryktet att det var “superroligt” och “bästa lektionen” samt att “man lärde sig massor”. När det sedan var deras tur kunde de förhoppningsvis andas ut lite och koncentrera sig på rätt saker.

Provet gick ut på att kunna placera olika bilder under rätt religion samt att kunna motivera varför de satt bilden på den platsen. De skulle även benämna olika tillhörande begrepp och berätta lite fakta om dem. Först fick en elev börja med en vald bild och därefter fick de andra fylla på med fakta och begrepp. Tillsammans skapade de sedan en oas av fakta, en riktig kunskapsbank! 

Det fanns 2 syften men att genomföra detta prov. Det första vara att eleverna skulle få visa sina kunskaper för mig och sina kamrater och det andra syftet var att vi fick ytterligare ett lär-tillfälle där vi kunde lära av varandra. Jag kan glatt meddela att de båda syftena blev uppfyllda med råge!

Tyvärr hann inte alla grupper klart med proven och därför kommer några elever att få göra klart sina prov på måndag.

 

 

 

Övrig information och avslutningsveckan:

Inga läxor, inga större krav utan mest mys och pys:) Vi kommer bland annat att titta på film (koppling till vårt tema inom världsreligionerna), pyssla och göra klart några uppgifter.

Ta med en märkt pappkasse! Då terminen kommit till sin ända är det en del att ta hem. Allt från böcker till teckningar och läxor. Hjälp barnen att märka kassen med deras namn och ta med till skolan på måndag.

Skolavslutningen på torsdag: På torsdag är det skolavslutning i Gustavsbergs kyrka. Vi i Jupiter har avslutning 16:00-16:45 och vi sitter klassvis i kyrkan. Våra körelever kommer sjunga på avslutningen. Eftersom det är mycket folk både inne och utanför kyrkan har vi valt att säga god jul i klassrummet tidigare under dagen. Det är svårt att samla alla vid dessa tillfällen och därför tycker vi att det är bättre att göra på det här sättet. GOD JUL!

Ingen bandyturnering på tisdag nästa vecka. Den är flyttad till efter lovet. Eleverna är informerade om detta.

Vid sjukdom. Viktigt att barnen själva kontaktar oss vuxna när de kommer tillbaka för att ta reda på vad de eventuellt kan ha missat. Vi vet att ni föräldrar är duktiga på att kontakta oss pedagoger och fråga men påminn gärna era barn också när de är åter på banan.

 

 

Kommande vecka:

Jullunch på onsdag, mums! På torsdag äter vi rester (brukar vara godare då:) 

Terminsavslutning torsdag kväll i Gustavsbergs kyrka 16:00-16:45

Fredag : Ledig!

 

/Bästa hälsningar  från nissarna på planeten Jupiter!

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']