Jupiter v.51

Hoho alla tomtenissar på planeten Jupiter!

Det var sista och minsta veckan på den första terminen tillsammans! Inga krav, inga prov och bara mys in i det sista 🙂

Vilken spännande resa vi har gjort hittills tillsammans! Vi startade upp med en massvis av lära känna aktiviteter, följt av härligt, regnigt, geggigt och lärorikt storkok på stormkök ute på Björnö Sandarna tillsammans. Vi har verkligen fått smaka på och testat och lära känna varandra på alla plan i olika evenemang.

Vi har hunnit med att forska i skogen om svampar, träd, djur och även fått lära oss om Sveriges karta i alla dessa marker. Tur det annars hade vi säkert inte vågat oss ut i skogarna på biologin! Vi har lärt oss om världens olika traditioner, minoriteter och religioner. I allt det ämnesrika har vi fått gräva in oss i en spännande värld med fantasifulla berättelser och skapat oss våra egna kusliga texter. Vi har börjat laborera med hemliga vita pulver…och vem vet…ingen vet vart det kommer sluta ännu 😉 Vi har nött en massa multiplikationstabeller så att vi nu bara ser alla dessa prickar och siffror framför oss.

Men framförallt har vi haft en fantastisk och rolig termin tillsammans! Allt från olika konflikter, till lösta konflikter, lära känna varandra, testat varandra och vågat vara oss själva. Vi har tryckt på och lärt oss om allt mellan hur man är mot andra och hur man själv vill bli behandlad. Detta har vi fått både reflekterat över, gjort forumteater om och diskuterat oss igenom vad som är rätt eller fel. Gud vet vad vi inte hunnit med såhär ett halvår senare! Men en sak är säker, vi har ännu mer spännande (strunt) vi kommer och vilja lära oss. Snart ses vi igen två veckor senare, utvilade, mätta och återhämtade för en ny vårtermin!

I onsdags avslutades det med lite galenskap här på skolan. Med Jupiter vet man aldrig vad som hända skall. Plötsligt dök tomtemor upp med sina nissar på rad och dansade in julen genom hela skolan och skolgården! 😉

(det här med att ta bilder på ett snabbt jultåg…värsta polar expressen)

Nästa termin kommer vi starta upp helt som vanligt. Vi fortsätter med matematiken, där vi ska börja repetera klockan, tabeller och diagram. Kemin återupptar vi med uppdrag 6 efter där vi slutade. I svenskan fortsätter vi att skriva våra spännande berättelser och SO kommer också att löpa på som tidigare. Vi vill tacka er alla för denna termin och att vi får göra ett så härligt arbete och samarbete med er varje dag här på jobbet!

En liten fredagskluring: Hur kommer det sig att kristaller bildas genom att vattnet avdunstar? Och “vart tar vattnet vägen”?

Fokus denna vecka:  Dansuppvisningar! 

Bilderna får tala för sig själva:)

   Och publiken rockade fett!

Övrig information:

Terminstart våren 2018:

Nästa termin startar upp som vanligt måndagen 8 januari kl. 8.00-9.20 (klubben). Första lektionen är som vanligt kl.9.40.

Gymnastik:

Gymnastiken kommer också vara som vanligt första veckan. Vi har som tidigare gymnastik tisdagar och onsdagar.

Vid sjukdom. Viktigt att barnen själva kontaktar oss vuxna när de kommer tillbaka för att ta reda på vad de eventuellt kan ha missat. Vi vet att ni föräldrar är duktiga på att kontakta oss pedagoger och fråga men påminn gärna era barn också när de är åter på banan.

 

Kommande vårtermin:

Skolan sätter igång med rivstart så det enda ni behöver tänka på är bara att komma hit, ha med er era saker samt ett utvilat humör och hjärna för en ny späckad termin mot ljusare tider!

 

/En riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!  Många julkramar från tomtemödrarna i Jupiter och alla deras nissar!

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']