Jupiter v.7

Hejsan alla Jupiter!

En vecka har passerat och nu är snart ännu ett lov på inkommande. Hoppas ni har fina planer för sportlovet, bara mysa, läsa böcker, ut och leka eller sporta. Vad som helst. Så länge du känner att du vilar upp dig och mår bra under lovet!

I onsdags hade vi en lite sam-dag tillsammans med årskurs 5, som blev superbra! Vi fick lära känna varandra lite mer och hittade på massa roliga saker tillsammans. Bland annat hade vi lite lekar, pyssel, problemlösning och fick oss även en fin solig promenad runt skolan.

Under veckan som varit har alla <3ans dag varit. Vi gjorde uppåtpuffar och satte upp dem på en peppande tavla till alla i skolan. Vi har uppmuntrat till att uppmärksamma varandra lite extra denna dag och finnas där för varandra och vara en extra snäll kompis. Såhär kunde det se ut.

Matte:

I matten har vi ju matteprov nästa vecka. Det har fungerat riktigt bra med Gleerup materialet hittills. Det märks att eleverna är mer motiverade till att göra uppgifterna då de får räkna på ipaden och inte bara skriva av i ett mattehäfte. Där är det stor skillnad på aktiviteten att göra sina uppgifter! 🙂 Jag märker även att nivån är mer anpassad för att passa alla och att det hjälper eleverna eftersom det finns både text, filmer, bilder och att lyssna in texten istället för att läsa.

Matteprovet nästa vecka är som sagt en sammanfattning på det vi hittills gått igenom. Det är inget stort prov men kommer kunna visa vad eleverna hittills lärt sig och hur vi framöver kan lägga nivån på undervisningen så att det passar alla.

Engelska:

I engelskan fortsätter vi vårt tema med superhjältar. Idag har vi pratat om vardagshjältar genom historien. Till nästa vecka har eleverna i uppgift att bara fundera över vilken vardagshjälte de vill skriva om. Antingen kan de välja någon av de vi gått igenom (de kommer få min powerpoint nästa vecka) eller så kan man välja en annan vardagshjälte som funnits med i ens liv. Det kan vara en vän, mamma, pappa eller mor-/farföräldrar, ens egna djur. Vem som helst men någon som hjälpt en i livet när det hänt något eller funnits där när det varit tufft.

_________________________________________________________________________

KOMMANDE DATUM:

Matteprov 22/2

Matteprov

Skridskoåkning 22/2

Vi kommer åka iväg till Ekvallen och åka skridskor efter lunch. Skoldagen slutar på Ekvallen om man inte ska åka tillbaka till Klubben.


Sportlov vecka 9

Sportlovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg 25/2-1/3.

Vad god fyll i Schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare, Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

_________________________________________________________________________

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Hälsningar pedagogerna i Jupiter, genom Maria

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.